Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix 1 verdienen een punt maar verliezen toch!

Handballers Erix 1 verdienen een punt maar verliezen toch!

184

Door afwezigheid van drie spelers moesten de handbalheren van Erix HS1 in de openingswedstrijd van de competitie starten met slechts één wisselspeler tegen het sterkte Achilles 1 uit Apeldoorn. Dat deze thuiswedstrijd een hele lastige zou worden was vooraf wel duidelijk want om met slechts één wisselspeler een wedstrijd in de Hoofdklasse te winnen is eigenlijk niet realistisch omdat bijna alle teams in die Hoofdklasse een volle bank van vijf of zes wisselspelers tot hun beschikking hebben waardoor het conditioneel erg moeilijk wordt.

Omdat Achilles altijd met zeer veel positiewisselingen speelt om zodoende de vrije ruimte te zoeken werd de tactiek van Erix een beetje aangepast d.w.z. dat er gekozen werd voor een 6-0 verdediging om zodoende weinig ruimte weg te geven.

Die tactiek lukte maar gedeeltelijk want hoewel Erix de score opende met twee hoekdoelpunten door Bob Luttikhold, die mooi vrijgespeeld werd door Youri Kuijpers, was het vooral de linkeropbouw speler van Achilles die met drie afstandschoten achter elkaar het net wist te vinden! Toch bleef Erix goed meedoen want door vijf doelpunten van Dirk Berentsen die af en toe ongrijpbaar was voor de Achilles verdediging, bleven de teams gelijk opgaan vooral ook door goed keeperswerk van Erix goalie Leroy Winkels die weer een aantal fantastische reddingen verrichtte. Richting de rust nam Erix zelfs een voorsprong van twee punten en dus gingen beide teams richting kleedkamer met stand van 11-9 in het voordeel van Erix.

Ondanks deze voorsprong en het goede spel in de eerste helft, wist Erix dat tweede helft erg lastig zou kunnen worden. Achilles kon maximaal doorwisselen en dus zou conditie wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen worden. Toch was dat niet de reden dat Achilles weer de leiding wist te pakken want door opnieuw drie doelpunten op rij door afstand schoten van de sterke opbouwspeler van Achilles bracht die zijn team weer op voorsprong.

Aanvallend was Erix daarna niet echt meer bij machte om nog een vuist te maken want alleen Dirk Berentsen, die topscorer werd met negen doelpunten, was af en toe nog in staat te scoren. Aanvallend had Erix te weinig dreiging en zette te weinig druk om het de verdediging van Achilles moeilijk te maken en dus liep de ploeg uit Apeldoorn uit naar een voorsprong van 15-18.

Met nog maar enkele minuten op de klok en de krachten zichtbaar afnamen, perste Erix er toch nog een slotoffensief uit en was men in staat de achterstand terug te brengen tot één punt. De klok was echter in het nadeel van Erix en men kwam niet meer verder dan een eindstand van 18-19 in het voordeel van Achilles.

Gezien het spelverloop was een punt wel verdiend geweest voor Erix maar ondanks deze teleurstelling kan men toch wel tevreden terugkijken op deze wedstrijd waarin ze lang stand wisten te houden tegen deze lastige tegenstander die zich ongetwijfeld weer opnieuw in de top van de Hoofdklasse zal handhaven.

Volgende week zondag speelt Erix om 14.00 uur de uitwedstrijd in Hengelo (Ov) tegen het uit de tweede divisie gedegradeerde Donar 1

Erix hoopt dan met een wat ruimere selectie de punten mee terug te nemen naar Lichtenvoorde!