Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix pakken verdiende overwinning.

Handballers Erix pakken verdiende overwinning.

239

LICHTENVOORDE – Na drie nederlagen op rij in de competitie en uitschakeling afgelopen week in de beker, weet Erix weer wat winnen is en heeft weer aansluiting met de middenmoot. Deze overwinning werd gepakt op de handballende studenten van Cirkeltijgers uit Groningen die met een bijna compleet buitenlands team naar Lichtenvoorde kwamen.

Erix was door de laatste drie nederlagen gezakt na de op één na laatste plaats op de ranglijst en daarom was winst zeer belangrijk om niet nu al met het degradatiespook te worden geconfronteerd. Daarvoor moest er gewonnen worden van Cirkeltijgers die met drie punten meer, enkele plekken hoger staan. Een makkelijke wedstrijd zou het dus zeker niet worden.

Erix kwam nog wel met 0-1 achter maar dat bleek achteraf ook de enige keer dat men op achterstand stond want door drie doelpunten op rij van Leon Hulzink nam men al snel een voorsprong op de Groningers. Ook de goed spelende Martin Kruip deed een duit in het zakje door met twee snelle breaks de keeper van Cirkeltijgers te verschalken en de voorsprong uit te bouwen. Toch verzuimde Erix om definitief afstand te nemen! De laatste vijf minuten voor rust speelde Erix slordig en leed te veel balverlies waardoor Cirkeltijgers terugkwamen tot slechts 1 punt kort voor rust vooral door meerdere harde afstand schoten van de linkeropbouwer. De laatste aanval voor rust was voor Erix maar die werd in het rustsignaal door een overtreding geneutraliseerd en daarom restte er alleen nog één vrije worp. Normaal gesproken is deze vrije worp een onmogelijke opgave om nog tot scoren te komen, er mag namelijk alleen nog maar geschoten worden zonder balcontact van andere spelers. De verdedigers van Cirkeltijgers stelden zich al op in een verdedigingsmuur en het was aan Stijn van Zutphen om de bal in het doel proberen te krijgen. De Erix coach was al bijna op weg naar de kleedkamer toen van Zutphen toch het onmogelijk deed en de bal langs de muur in het doel liet verdwijnen tot vreugde van publiek en spelers. Hierdoor gingen de teams rustten met een stand van 18-16 in het voordeel van Erix.

In de tweede helft ging Erix door met het goede spel uit de eerste helft al bleef de voorsprong beperkt tot enkele punten. Belangrijk was om het tempo hoog te houden omdat het leek dat Cirkeltijgers in het vervolg van de wedstrijd moeite zou krijgen om dit hoge tempo vol te houden. Halverwege die tweede helft had Erix de voorsprong uitgebreid naar vijf punten maar liet Cirkeltijgers toch weer terugkomen in de wedstrijd. De voorsprong liep terug tot twee punten maar net op tijd kreeg Erix weer grip op de wedstrijd mede ook door goed keeperswerk van Nickolas Ciochina die enkele belangrijke reddingen verrichtte.

Door enkele mooie passeerbewegingen van Youri Kuypers, die langzaam weer naar z’n oude niveau groeit, vergrootte Erix de voorsprong richting zeven punten en kon zodoende de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Opluchting was groot bij spelers en technische staf dat eindelijk weer twee punten aan het conto konden worden bijgeschreven en men weer richting de middenmoot kan kijken.

Volgende week speelt Erix opnieuw een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Artemis uit Doetinchem. Eigenlijk is dit de enige echte derby voor Erix in de Hoofdklasse, spanning is daardoor bijna verzekerd en men hoopt de twee punten in eigen huis te kunnen houden.