16 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix verliezen van degradatiekandidaat!

Handballers Erix verliezen van degradatiekandidaat!

208

LICHTENVOORDE – Voor de handballers van Erix stond dit weekend de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Tegenstander in Wehl was Artemis 2 die op de voorlaatste plaats op de ranglijst staan. Erix kende een prima eerste seizoenshelft en staat slechts drie punten achter op de koplopers, de intentie was er dan ook zeker om dit een goed gevolg te geven. Toch waren de voortekenen niet gunstig, Erix moest het niet alleen doen zonder Stijn van Zutphen maar ook Youri Kuypers was niet wedstrijdfit door een spierblessure die hij opliep op de training een dag voor de wedstrijd. Ondanks de goede intenties begonnen de handballers uit Lichtenvoorde niet goed aan de wedstrijd en keek men al snel tegen een achterstand van 5-1 aan. Hoewel Erix daarna, door drie doelpunten van Bram Reukers, wat beter in de wedstrijd kwam, bleef het verschil constant zo’n vier tot vijf punten.

Marco Rötter liep al snel onterecht tegen zijn tweede 2-minuten straf aan en omdat bij een eventuele derde tijdstraf een rode kaart zou volgen werd hij uit voorzorg gewisseld voor Bob Luttikhold die hem overigens prima verving. Tien minuten voor rust had Erix een goede fase, er werd vier keer op rij gescoord zonder dat er een tegendoelpunt werd geïncasseerd, waarbij vooral de drie snelle break-outs vakkundig werden afgemaakt en kwam men terug tot op 1 punt. Toch kon Erix niet genoeg doordrukken om de stand gelijk te trekken of op voorsprong te komen waardoor de teams richting kleedkamer gingen met een ruststand van 15-13 in het voordeel van Artemis.

In de rust was er zeker nog het geloof bij Erix dat men de wedstrijd nog kon laten kantelen in eigen voordeel. Toch lukte dat in die tweede helft niet, Erix begon slordig te spelen, leed balverlies en maakte de kansen die men kreeg niet af. Ook in de dekking werden te veel fouten gemaakt waardoor Artemis vooral vanaf de midden opbouw kon scoren en de achterstand daardoor alweer snel opliep naar zelfs zes punten. Erix was niet meer bij machte het tij te keren. Zelfs vijf doelpunten op rij van Dirk Berentsen waren niet meer voldoende om de achterstand te verkleinen. Artemis speelde de wedstrijd geroutineerd uit en won uiteindelijk terecht met een stand van 35-29 op het scorebord.Topscoorder aan Erix zijde werd Dirk Berentsen met maar liefst 13 doelpunten.

Volgende week zaterdag kunnen de mannen van Erix revanche nemen tegen koploper UGHV uit Ulft. Thuis in de Hamalandhal wordt er dan om 20.15 uur gespeeld tegen deze kampioenskandidaat. De uitwedstrijd werd destijds verrassend gewonnen door Erix!