Home » Lichtenvoorde » Letter ‘O’ van Landmark LICHTENVOORDE klaar om geplaatst te worden

Letter ‘O’ van Landmark LICHTENVOORDE klaar om geplaatst te worden

923

De onthulling van de eerste letter | Foto: PR

LICHTENVOORDE – Op donderdag 20 juni 2024 om 15.30 uur wordt de letter ‘O’ van het landmark LICHTENVOORDE geplaatst langs de N18. Deze letter, symbool voor onderwijs, is mede gevuld door onderbouwleerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde, onder begeleiding van docent beeldende vorming Heleen Rooks.

Bijzondere Bijdrage van Leerlingen
De letter ‘O’ is gevuld met voorwerpen die de leerlingen hebben meegebracht. Deze voorwerpen, mogelijk over tijd vergeten of niet meer in gebruik, bieden toekomstige generaties een blik op het huidige leven van jongeren. De voorwerpen zijn gegoten in doorzichtige kunststof (epoxy), wat de letter een transparante tijdcapsule maakt. Dit werd uitgevoerd door docent Heleen Rooks met hulp van Ellen Fukkink.

Inspiratie en Techniek
Het idee voor de epoxy-tijdcapsule komt uit Praag, waar in het koffiehuis “mlýnská kavárna” een lange bar is gemaakt van epoxy met diverse voorwerpen erin gegoten. Deze inspirerende techniek zorgt voor een intrigerende en herkenbare weergave van voorwerpen uit het dagelijks leven.

Project ‘Geef Lichtenvoorde Kleur’
Het landmark LICHTENVOORDE is een initiatief van de gemeente Oost Gelre binnen het kader van “Geef Lichtenvoorde kleur”. Elke letter wordt door een andere kunstenaar op unieke wijze ingevuld, wat resulteert in een kleurrijk en divers kunstwerk.

Feestelijke Onthulling
De laatste letter van het landmark wordt op vrijdag 28 juni geplaatst en feestelijk onthuld, waarmee het project voltooid zal zijn.

Kom op donderdag 20 juni om 15.30 uur naar de N18 en zie hoe de letter ‘O’ zijn plek vindt in het kleurrijke landmark van Lichtenvoorde!