Home » Lichtenvoorde » N18 in Lichtenvoorde volledig afgesloten voor doorgaand verkeer

N18 in Lichtenvoorde volledig afgesloten voor doorgaand verkeer

6979

LICHTENVOORDE – Van vrijdag 31 maart 20.00 uur tot uiterlijk maandag 17 april 06.00 uur is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen tussen Lichtenvoorde-zuid en de Hamelandweg (N313). Dit heeft te maken met de werkzaamheden die plaatsvinden ter hoogte van Lichtenvoorde, waar onder andere de bouw van een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers en aanpassingen aan de parallelweg Europaweg.

Om de N18 verkeersveiliger te maken, wordt het kruispunt N18-Zieuwentseweg opgeheven en het kruispunt N18-Richterslaan uitgebreid. Daarnaast wordt er onder de N18 een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers gebouwd en wordt het geluidscherm vervangen.

Weggebruikers moeten tijdens de afsluiting rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd. Het doorgaand verkeer op de N18 wordt in beide richtingen omgeleid via de N313 en de N318 (Aalten). Ook verkeer vanaf en naar Zieuwent wordt omgeleid. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden langs de weg. Daarnaast worden er enkele (boven)regionale adviesroutes ingezet.

Op woensdag 22 maart wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Tussen 18.00 uur en 20.30 uur zijn belangstellenden welkom in Zalencentrum ’t Zwaantje te Lichtenvoorde.

De Europaweg blijft tot 17 april 06.00 uur gesloten voor alle verkeer tussen de Lakendijk en de Nieuwedijk in beide richtingen. Dit gaat om de parallelweg van de N18 langs Lichtenvoorde. Woningen en percelen aan de Boschlaan en Europaweg blijven bereikbaar, hiervoor zijn maatwerkafspraken gemaakt.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl