Home » Lichtenvoorde » Zwarte Cross: weer 41 nieuw namen

Zwarte Cross | Foto: PR

LICHTENVOORDE – Feestfabriek, de organisator van Zwarte Cross festival, heeft 41 nieuwe acts aangekondigd voor de line-up van het festival voor 2023. Het festival biedt een mix van muziekgenres en theateracts, en de nieuwste toevoegingen omvatten een mix van Nederlandse, internationale en opkomende sterren. Enkele van de aangekondigde artiesten zijn FLEMMING, Triggerfinger, Willy William, Nashville Pussy, Anneke van Giersbergen, Illmatic feat. Extince, Sherlock, Jane Doe &McGyver. Deze artiesten zullen het publiek vermaken met hun muziek, variërend van rock, punkrock, hardrock, Southern rock, pop en hiphop.

Zwarte Crossers kunnen zich opmaken voor een dag vol nieuws, want naast de uitbreiding van de line-up voor 2023 kondigt de organisatie vanmiddag (donderdag 9 maart) om 17.00 uur nog extra nieuws aan via de eigen Zwarte Cross-app. Wat de inhoud daarvan is blijft nog even geheim. Download de app om op de hoogte te blijven.

FLEMMING, de Nederlandse zanger die zowel lokaal als internationaal aan populariteit heeft gewonnen met zijn debuutsingle ‘Amsterdam’, wil het publiek vermaken met zijn hedendaagse Nederlandse popmuziek. Willy William, een Franse zanger, producer en dj, zal de dansvloer van het festival een legendarisch tintje geven. Nashville Pussy uit de Verenigde Staten brengt hun rauwe rock-‘n-rollgeluid naar het festival

Illmatic, een Nederlands hiphopcollectief, staat op het podium van Noaberhood en krijgt gezelschap van de legendarische rapper Extince. Illmatic trad eerder op in 2018 op het podium van Noaberhood. Andere artiesten die op het festival optreden zijn Bökkers, WC Experience, Cari Cari, Ky-Mani Marley, The Mocks, Cloudsurfers, ABBA Fever en nog veel meer.

Het Zwarte Cross festival staat bekend om zijn eclectische mix van muziek, theater en motorcross evenementen, waardoor het een van de populairste festivals van Nederland is. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 23 juli 2023 in de Achterhoek.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl