Foto: Natuurmonumenten - Laurence Delderfield |

OERRR paddenstoelen zoeken Velhorst

LOCHEM – Detectives gezocht! Ga mee speuren naar paddenstoelen en ontdek hun geheimen op landgoed de Velhorst, Lochem. Natuurmonumenten organiseert op dinsdag 20 oktober van 14 tot 16 uur OERRR  paddenstoelen zoeken speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/agenda. I.v.m. Corona gaat de boswachter met een kleine groep op pad. Dat maakt het extra speciaal!

Herfst: paddenstoelentijd
De herfst is het jaargetijde om paddenstoelen te zoeken en ze eens goed te bekijken. Ze zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Paddenstoelen zijn de afvalverwerkers van de natuur; ze leven vaak op dood hout.

Stinkzwam
Ga mee en ontdek de wereld van de paddenstoelen. Hoe herken je de verschillende soorten paddenstoelen? Hoe ruikt een stinkzwam? En waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Is een aardappelbovist eetbaar? Tijdens deze paddenstoelenwandeling hoor je het allemaal.

Tip: neem zelf een klein spiegeltje mee. Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes? De boswachter kan nu geen spiegeltjes uitlenen helaas.

 206 totaal bekeken,  14 vandaag