Home » Lochem » Trompetensemble Koninklijk Conservatorium Den Haag in Gudulakerk Lochem

Trompetensemble Koninklijk Conservatorium Den Haag in Gudulakerk Lochem

1055

LOCHEM – Op vrijdagavond 21 juni om 20.00 uur opent de Stichting Gudula Cultureel het zomerconcertseizoen 2024 met een wel heel bijzonder concert. Maar liefst 12 trompetstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag vullen de Gudulakerk met prachtige koperklanken. De studenten staan onder leiding van hoofdvakdocent Erwin ter Bogt, tevens solotrompettist van het Residentie Orkest Den Haag. Ook docent Gertjan Loot, verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest Amsterdam (aanvoerder trompetten) is van de partij net als Robert -Jan Hoffman, eveneens trompettist bij het Residentie Orkest.

Het programma
De trompettisten brengen een programma in wisselende samenstellingen en spelen muziek uit verschillende stijlperiodes. Er wordt gebruik gemaakt van diverse types trompetten om de veelkleurigheid van klein koper nog meer te benadrukken. Dat gebeurt ook door optimaal gebruik te maken van de ruimte en akoestiek van de kerk. Op het programma staan o.a. werken van Giovanni Gabrieli, Erik Morales, Benjamin Britten, Itaru Sakai, Biebl/Olcott.

Stichting Gudula Cultureel
Alle concerten van Gudula Cultureel vinden plaats in de St. Gudulakerk, Markt 4 in Lochem en nog steeds heeft deze stichting de charmante eigenschap om voor haar activiteiten een vrije gift te vragen bij de uitgang, waardoor de concerten voor iedereen laagdrempelig zijn.

Voor informatie: www.gudula.nu

Bron(nen) & Afbeelding(en)