Home » Groenlo » 1.100 euro voor stichting Nina

GROENLO/WINTERSWIJK – Theatertroep ‘Voor galg en rad’ uit Groenlo heeft zondag 21 december in Winterswijk een cheque overhandigd aan Stichting Nina.

De theatergroep heeft geld ingezameld tijdens optredens en afgelopen zomer hebben Harry Gebbink, Bonnie Ebbers en Annemarie Hilferink de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. “Omdat wij de vierdaagse gingen lopen wilden wij daar een goed doel aanhangen. Dit moest volgens ons een kleinschalig regionaal initiatief zijn. We kwamen al heel snel bij de Stichting Nina terecht”, vertelt Bonnie Ebbers na het overhandigen van de cheque. De ouders van Nina hebben een cheque overhandigd gekregen van 1.100 euro. “Morgen (lees maandag 22 december red.) zou Nina 15 jaar zijn geworden en dan storten wij weer geld voor onderzoek naar hersenstamtumor”, vertelt de moeder van Nina. Op de cheque stond een geldbedrag van 1.095,53 euro. Dit werd door ‘Voor galg en rad’ aangevuld tot een rond getal 1.100 euro.

V.l.n.r.: Ingrid Olthof, Harry Gebbink, Annemarie Hilferink, Bonnie Ebbers en Norbert Olthof

Stichting Nina is opgezet na het overlijden van Nina Olthof (1999-2011) uit Winterswijk. Zij kreeg enkele dagen voor haar elfde verjaardag te horen dat zij een hersenstamtumor had. Nina en haar familie kwamen in de wereld van kinderkanker terecht. Een wereld waar je als kind en als ouders niet wilt zijn. Hersenstam-tumor is de slechtste diagnose die je kunt krijgen. Het betekent geen kans op genezing! 5 maanden na die fatale diagnose is Nina overleden.

Het machteloze gevoel tijdens de ziekteperiode en na het overlijden van Nina willen haar ouders met omzetten in positieve daden met als doel de prognose van kinderen met een hersenstamtumor te verbeteren. Kinderen met een hersenstamtumor hebben 0% kans op genezing terwijl andere vormen van kinderkanker gemiddeld een genezingskans hebben van 75 %. Dit moet veranderen! Omdat het om een relatief kleine groep kinderen gaat – ongeveer 15 kinderen per jaar – is er tot voor kort helemaal geen onderzoek gedaan naar deze vorm van kanker.

Voor de grote (kinder)kankerfondsen en de farmaceutische industrie is dit kleine aantal kinderen niet interessant genoeg om onderzoeken op te starten voor de bestrijding van hersenstamtumoren. Omdat dit onverteerbaar vindt, wil ze helpen de onderzoeken in het VUMC in Amsterdam te financieren, zodat kinderen in de toekomst wel een kans krijgen!