Alcoholcontrole na Zwarte Cross

LICHTENVOORDE – De politie heeft maandagmorgen 27 juli na afloop van het Zwarte Crossfestival op de vertrekroute de N 313 en de N18 weggebruikers op alcohol gecontroleerd. Van de 5514 gecontroleerde bestuurders bleken er 30 nog te veel restalcohol in hun bloed te hebben. Van één beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

De politie controleerde de huiswaarts kerende festivalbezoekers op ‘restalcohol’. Restalcohol is het percentage alcohol dat in het bloed overblijft na een te korte nachtrust. Het menselijk lichaam heeft er 1 of 1,5 uur nodig om een standaard glas alcohol af te breken. Het gaat dus niet om mensen die maandagochtend alcohol hebben gedronken.

De weggebruikers zijn tussen 07.00 en 13:00 uur gecontroleerd aan de N313 ter hoogte van het restaurant ‘De Domme Aanleg’ en op de N18 ter hoogte van de “Radstake” en op de kruising de Vredenseweg bij Groenlo. In totaal hadden 30 bestuurders gedronken en is er proces-verbaal opgemaakt. Onder hen waren 14 beginnend bestuurder en van één van hen is het rijbewijs ingevorderd. Vorig jaar werden 2897 mensen gecontroleerd en kregen 23 bestuurders proces-verbaal waarvan zes beginnende bestuurders.

Aangekondigd
De alcoholcontrole is ruim van te voren door de politie en de organisatie aangekondigd. Ook heeft de politie festivalbezoekers via twitter geadviseerd om een ‘BOB-afspraak’ te maken. De bewust onbeschonken bestuurder kon zijn vrienden dan veilig naar huis rijden. Toch blijkt elk jaar weer dat niet iedereen voldoende beseft hoe lang alcohol nog in het bloed achterblijft.

Samenwerking
De controles zijn gehouden door het verkeershandhavingsteam eenheid Oost-Nederland. Ook het team van Veilig Verkeer Nederland was weer aanwezig en deelde sleutelhangers uit aan nuchtere bestuurders.
Een gedachte over “Alcoholcontrole na Zwarte Cross”

  1. Heel erg jammet dat de dames er nog niet zo vroeg waren met de sleutelhangers. Blaas ik netjes en krijg ik geen sleutelhanger jammerrrrrrr Kan er 1 opgesturd worden?

Reacties zijn gesloten.