Alleenstaanden borrelen in kerstsfeer

GROENLO – “Singlescafé’s zijn laagdrempelige gezellige avonden voor alleenstaanden uit de regio vanaf ±40 tot 67 jaar”, vertelt Getty Schepers van relatiebureau DatingOost. “Deze doelgroep vindt het moeilijk zelf uit te gaan. Vaak zijn alle vrienden getrouwd of wonen samen. Onze avonden zijn gericht op uitgaan in je eentje, maar wel duidelijk géén datingavond.” Dat kunnen singles uit de omgeving verwachten zaterdagavond bij Brasserie 1888. Eigenaresse Angelique Goossen zorgt dat de brasserie sfeervol in kerstsferen gehuld is. “Wij zullen de alleenstaanden weer verwennen met heerlijke hapjes en zorgen dat het hen aan niets ontbreekt. Mensen mogen in deze maand niet alleen zijn. Voor iemand die gescheiden is of waarvan de partner is overleden zijn dit zware stappen om te moeten ondernemen in je eentje. Een ieder die dit heeft meegemaakt zal het herkennen.”

De singlescafe’s van Dating Oost zijn laagdrempelig en 95% van de bezoekers komt ook echt alleen, weet Schepers uit ervaring. “Wij ontvangen alle gasten persoonlijk bij de entree. Dat voelt vertrouwd en stelt gerust. Even een praatje voordat je binnenloopt om de eerste spanning weg te nemen. Ze komen van heinde en verre. Er bestaan wel dansavonden, fiets- en kaartclubjes, maar geen ‘gewone’ uitgaansavonden enkel voor singles. Nieuwe contacten leggen en misschien nieuwe vrienden maken. De sfeer is altijd ontspannen. Geen veekeuringen waar vooral vrouwen nogal eens bang voor zijn. En als er dan tóch ‘gekeurd’ wordt, dan zijn het juist vaak vrouwen die kritisch rond kijken”, lacht de matchmaker. “Een gezellige zaterdagavond in een sfeervolle locatie met achtergrondmuziek. Wij weten niet in welke verdeling bezoekers komen, meer mannen, meer vrouwen, dit wisselt iedere keer. Het doel is een leuke avond; gezellig borrelen met andere singles. Men mag zich niet alleen voelen. En al helemaal niet in december.”

Zaterdagavond 17 december 2016, singlescafé (±40-67jr) in Brasserie 1888, Beltrumsestraat 7.

Vanaf 20.30 uur. Entree 12,50 euro, inclusief koffie en hapjes. Nette kleding gewenst. Een lidmaatschap van Dating Oost of vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie DatingOost tel. 0546-492899 of via www.DatingOost.nl