Amaliamarkt / Vesting dag wordt Vesting vrijmarkt


GROENLO – Groenlo gaat zich opmaken voor de eerste Vesting Vrijmarkt die gehouden gaat worden op Koningsdag 27 april 2015. Jaren lang had dit evenement de naam Amaliamarkt / Vestingdag. De vestingdagen zijn nu op zondag 26 Juli en zondag 9 augustus. Midden in de zomervakantie. De Vesting Vrijmarkt wordt georganiseerd door Groenlo Vestingstad Promotion in samenwerking met Marktvision B.V..

Groenlo Vestingstad Promotion neemt het particuliere gedeelte en het randgebeuren voor haar rekening terwijl Marktvision B.V. zorgt voor het commerciële gedeelte. Het streven is om een zo groot mogelijke Vesting Vrijmarkt te organiseren aldus Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion.

Vrijmarkt
Voorheen was er alleen ruimte voor een kinderrommelmarkt. Nu stellen we het ook open voor volwassenen die particulier overtollige spullen willen aanbieden. De grondplaatsen (4 meter) voor de kinderrommelmarkt zijn gratis en de volwassenen betalen voor de grond plaats een kleine bijdrage. Ook is er de mogelijkheid voor de kinderen en volwassenen om een kraam te huren voor deze rommelmarkt. Dit kun je ook samen met meerdere kinderen doen. Voor info en opgave kun je mailen naar: info@groenlovestingstadpromotion.nl. Dit jaar is het zo dat er door particulieren geen drank en etenswaren verkocht mogen worden.

Commercieel
Marktvision Organisatiebureau B.V. zal zorg dragen voor een mooi aanbod van commerciële partijen. Dit maakt de Vesting Vrijmarkt compleet. Voor hen gelden andere prijzen. Zij kunnen zich opgeven via: info@marktvision.nl .

Ook wordt er gezorgd voor een leuk randgebeuren. Zo zal Theater groep voor Galg en Rad optredens verzorgen op het plein van de Oude Calixtus. Er is een luchtkussen waar de kinderen zich op uit kunnen leven. De tolletjesmaker is er evenals Clown Hans die de van ballonnen de mooiste figuren maakt. ‘s Middags zal dweilorkest Windkracht 11 zorgen voor een muzikale noot.