Begeleiders groep “Kleren maken voor de Slag om Grolle” thuis in basis BS22.

GROENLO – Sinds de tweede bijeenkomst van “Groenlo Binnenstad Vrienden en Straten” op 16 juni, die als thema had: “Kleren maken voor de Slag om Grolle” heeft zich een behoorlijk netwerk gevormd van deskundige kleermakers, coupeuse en naai-leraressen, die allemaal bereid zijn ieder die dat wil te helpen met het maken van zijn of haar eigen historische kleren.

Een van de ideeën die op 16 juni naar voren kwam was het opstarten van een “Naai-club Kleren maken voor de Slag om Grolle in BS22”, welke door het Comité Binnenstad SOG gehonoreerd werd en…… na een gedegen voorbereiding gaat het “Naai-café Kleren maken voor de SOG” inderdaad begin oktober van start.

BS22 gaat fungeren als een inloophuis waar mensen patronen kunnen overnemen, zich de maat laten nemen en zelf naad en draad of de naaimachine ter hand nemen.

Op donderdag 18 september vond bij BS 22 de tweede bijeenkomst van de begeleiders en naaisters van historische kleding plaats. Op deze avond willen wij vaststellen op welke dag deel/delen er begeleiding aanwezig kan zijn bij BS22 om mensen te helpen bij het te maken voor de Slag om Grolle. De avond stond in het teken van de praktijk.

Er werd volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om door André Ebbers en Monique Hoitink uitgewerkte patronen over te tekenen en vragen te stellen.

Ook werd op deze avond Ook werd op deze avond Oo in overleg vastgesteld welke dagdelen begeleiders aanwezig kunnen zijn om mensen te helpen bij het maken van kleding voor de Slag om Grolle. De voorkeur ging uit naar een avond en een dagdeel op de zaterdag in de maand.

In het naai-café zullen steeds deskundige mensen aanwezig zijn die met raad en daad kunnen helpen bij het maken van de eigen kleding.

Ook vertegenwoordigers van groepen vrienden, straten en families kunnen er terecht voor adressen van coupeuse die in opdracht aan de slag willen gaan. Met nadruk werd nog eens gesteld dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanschaffen stof en accessoires en het geven van opdrachten.

De ervaring heeft uitgewezen dat het vervaardigen van een goed historisch kostuum veel tijd in beslag neemt.

Binnenkort wordt bekend gemaakt op welke avonden en dagdelen het naai-café open is.

Dit bericht is 280x gezien


One thought on “Begeleiders groep “Kleren maken voor de Slag om Grolle” thuis in basis BS22.”

  1. Kun je hier ook terecht voor advies bij het maken van een historisch kostuum voor een ander evenement of alleen voor Groenlo? Er zijn heel veel evenementen in het land waarbij historische kostuums worden gedragen. Lijkt me leuk om een groep te vormen met mensen die ook graag naar deze evenementen gaan en samen eigen kostuums te maken en elkaar te inspireren en te helpen. Ik ben dit jaar met mijn eigengemaakte historische kostuum naar Castel Fest geweest en ben enthousiast geworden en wil er weer eentje maken zo leuk. Wie wil dat ook ? Groetjes Janny Hoenink

Comments are closed.