Bibliotheek steunt opnieuw bibliotheekproject Stichting HoPe

Gepubliceerd op

GROENLO/LICHTENVOORDE – Op zaterdag 26 november start de verkoop van afgeschreven boeken in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Met een deel van de opbrengst van deze verkoop steunt de bibliotheek opnieuw het bibliotheekproject van Stichting HoPe (Holanda Peru). Ook u kunt uw steentje bijdragen. U kunt namelijk uw oude boeken inleveren tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Deze boeken worden dan eveneens verkocht ten bate van het project van HoPe.

Bibliotheekproject Villa Maria
De bibliotheek in Villa Maria, een achterstandswijk van Cusco (Peru), is gebouwd op verzoek van een jongerengroep die al vanaf 1991 ondersteuning van HoPe krijgt. Zij wilden voor hun jongere broertjes en zusjes een opvang hebben voor het maken van hun huiswerk, omdat ze dat thuis niet kunnen. Met de eerste bijdragen van de boekverkoop is een begin gemaakt met het vervangen van deze oude biebcollectie. De bibliotheek in Villa Maria wordt hierdoor nog meer een plek waar kinderen hun talenten kunnen ontplooien, onder andere door te lezen.

Verkoop afgeschreven boeken
De verloop van de boeken start op zaterdag 26 november. Tijdens de openingsuren van de bieb kunt u terecht om goedkoop boeken op de kop te tikken.
Het inleveren van uw eigen boeken t.b.v. de verkoop kan vanaf heden tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Lichtenvoorde.