Boomfeestdag in Oost Gelre!


Gepubliceerd op

OOST GELRE – Woensdag 13 maart is het Nationale Boomfeestdag! De gemeente Oost Gelre doet daar al jaren actief aan mee. Dit jaar gaan leerlingen van de St. Jozefschool 22 vruchtbomen planten bij de Haydnstraat. Leerlingen van de St. Willibrordus planten het nieuwe groen aan de Van Kinsbergensenstraat in Groenlo. De Bomenwacht Oost Gelre ondersteunt samen met de gemeente de organisatie.

In de Haydnstraat kwamen de bewoners vorig jaar in gesprek met de gemeente over het klimaatvriendelijker inrichten van de buurt. Er werd een laagte (wadi) gegraven in de groenstrook. Daar krijgt het regenwater de ruimte om in de bodem te zakken. Tijdens Burendag in september werd een picknickbank geplaatst. Ook werd begonnen met afkoppelen van de huizen. De nieuwe bomen die tijdens de Boomfeestdag volgen maken het helemaal af. Ook bij de Van Kinsbergenstraat gaan waterberging en groen samen. De gemeente heeft vorig jaar een gedeelte van de groenstrook uitgegraven om het regenwater van de straat in op te vangen. Zo verwachten we minder hinder van water op straat. En houden we het water in het gebied. Met het planten van de nieuwe struiken ronden we het project samen af.

‘Ieder kind een boom!’
Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Dit jaar is het nationale thema van de boomfeestdag daarom ‘Ieder kind een boom’. De kinderen dragen met het planten van de bomen tijdens de Boomfeestdag een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen. Kinderen zijn graag buiten. Maar… hoe lang kan dit nog met deze klimaatproblematiek? Het wordt nu echt tijd om wat te doen: samen gaan we planten!

Programma in Oost Gelre
Tijdens de Boomfeestdag zijn in Oost Gelre de volgende activiteiten:

Haydnstraat in Lichtenvoorde
Wie: Leerlingen van groep 7 van de St. Jozefschool uit Lichtenvoorde
Waar: Groenstrook bij de Haydnstraat
Wat: Aanplant van 22 vruchtbomen (soorten: Walnoot, Appel, Peer, Kastanje en Pruim).
Wethouder: Marieke Frank
8.30 uur: Staring Educatie verzorgt een lesprogramma op school.
+ 10.30 uur: Start planten op locatie

Van Kinsbergenstraat in Groenlo
Wie: Leerlingen van groep 8 van basisschool St. Willibrordus uit Groenlo
Waar: Plantsoen bij de nieuwe wadi aan de Van Kinsbergenstraat in Groenlo
Wat: Planten van nieuwe struiken en groensoorten (o.a. Gelderse Roos en Gagel).
Wethouder: Bart Porskamp
8.30 uur: Staring Educatie verzorgt een lesprogramma op school.
+ 10.30 uur: Start planten op locatie


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.