Computercursus voor beginners in Bibliotheek

LICHTENVOORDE – In april start er in de Bibliotheek Lichtenvoorde een cyclus van de computercursus voor beginners, Klik & Tik. Deze cursus wordt voor het eerst in Lichtenvoorde aangeboden en is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. De eerste cursusavond is op dinsdagavond 16 april 2019. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. U kunt vanuit uw luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van 6 lessen. Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

Opgave
Bent u een beginner en wilt u graag in een rustig tempo de eerste stappen op de digitale snelweg zetten? Schrijf u in voor Klik & Tik 1. De cursus bestaat uit 6 lessen en start op dinsdagavond 16 april (20.00-21.30 uur)

Wilt u deelnemen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 53,00 per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60,00).