Cursus “Muziek Maak Je Samen” maakt slim!

GROENLO – Muziekvereniging Groenlo organiseert dit jaar opnieuw de cursus “Muziek Maak Je Samen”. Deze cursus is speciaal bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool.

Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is ontzettend leuk. Daarnaast is bekend dat kinderen profijt hebben van muziekles. Jonge kinderen die muziekles krijgen, ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdgenootjes die dit niet krijgen. Musiceren blijkt het groepsgevoel en de discipline te versterken en daarnaast de sociale en emotionele vaardigheden.

Reden genoeg om uw kind aan te melden voor de cursus ‘Muziek Maak Je Samen’, die start in januari 2017 en bestaat uit 12 lessen van een uur. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op de instrumenten van een harmonieorkest. Al deze instrumenten komen uitgebreid aan bod en leden van het orkest vertellen hoe de instrumenten werken, hoe ze klinken en uiteraard is er ruim de tijd om de instrumenten uit te proberen. Daarnaast worden ook de beginselen van noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen aangeleerd. De afsluiting van de cursus is een spectaculair mini-concert waarbij de deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben. De kinderen krijgen dan ook allemaal een mooi certificaat.

Ook dit jaar worden de lessen gegeven door Bas Konings, die al een aantal jaren dirigent is van de twee jeugdorkesten van de muziekvereniging (Eigenwijs en de MuziekFabriek). Kinderen die zich opgeven voor “Muziek Maak Je Samen” en die daarna doorgaan met muziekles, kunnen uiteindelijk ook in deze jeugdorkesten gaan spelen.

De lessen worden dit jaar gegeven op de maandagmiddag tussen 16:00 uur en 17:00 uur. De cursus start op maandag 9 januari 2017 in de Watermolenschool aan het Adm. Helfrichplein 2 in Groenlo. De kosten voor deze 12 lessen zijn €85 per cursist.

U kunt uw kind opgeven door het aanmeldingsformulier op de site van Muziekvereniging Groenlo te downloaden, deze in te vullen en in de brievenbus te doen bij Lambert Verreijckenstraat 19 of door het formulier in te vullen, in te scannen en te mailen naar het mailadres jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl