Dagelijks aandacht voor gezondheid met Albert Heijn’s ‘Ik eet het beter’

Week van de Pauzehap voor basisschoolleerlingen in Groenlo en Beltrum

GROENLO – Tijdens de Week van de Pauzehap biedt Albert Heijn Wallerbosch in Groenlo met het lesprogramma ‘Ik eet het beter’ de bovenbouw van de Willibrordusschool, De Sterrenboog, De Hoeksteen, De Ni-je Veste en het OBS ’t Palet een gratis pakket gezonde tussendoortjes aan. Met de uitdagende kennis- en interessante doe opdrachten ervaren de leerlingen hoe leuk en lekker een gezonde leefstijl kan zijn.

Tijdens de Week van de Pauzehap, die van 22 tot en met 26 september plaatsvindt, laat Albert Heijn leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 onder meer zien dat tussendoortjes een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde dag. Het pakket tussendoortjes, dat net als het lesmateriaal in samenwerking met het Voedingscentrum is samengesteld, bestaat onder meer uit bananen, snoeptomaatjes en druiven. Op de laatste dag selecteren leerlingen samen met hun ouders een lekker en gezond tussendoortje en nemen deze mee nemen naar school. De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’ programma.

Ik eet het beter
Basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de lesprogramma’s van ‘Ik eet het beter’. Tijdens deze programma’s ervaren en ontdekken zij met elkaar hoe lekker en leuk het is om gezond te eten. Ook is het hele jaar door de ‘Vraag van Vandaag’ op het online platform te vinden. De docent kan hiermee, met behulp van het digiboard, elke dag in de klas kort stil staan bij het onderwerp gezondheid. In totaal telde het lesprogramma Ik eet het beter in het schooljaar 2013/2014 ruim 347.000 deelnemende basisschoolleerlingen in heel Nederland. Albert Heijn hoopt met het ‘Ik eet het beter’-programma een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde leefstijl voor basisschoolkinderen.

Dit bericht is 352x gezien