Dahliabollen de grond in in Corsotuin

Gepubliceerd op

LICHTENVOORDE – Vrijdagmorgen 22 mei zijn door cliënten van de Stichting De Lichtenvoorde Dahliaknollen de grond ingegaan in de nieuwe Corsotuin aan de Richterslaan in Lichtenvoorde.

“Het hele door zijn vrijwilligers bezig met het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde. Na de kermis komen de eerste ideeën alweer op tafel voor de volgende corso. Om het hele jaar iets te laten zien over het corso is het idee ontstaan om een informatie tuin aan te leggen. De tuin ligt aan de corsoroute en wordt op genomen in de corso fiets en wandelroute”, aldus Vincent van Uem, wethouder van de gemeente Oost Gelre.

De gemeente Oost Gelre stelt heeft de grond beschikbaar gesteld. “De tuin heeft de vorm van een waaier, verdeeld over 16 vakken. Elke vak krijgt zijn eigen kleur. Tevens zal er een vak komen waar allerlei soorten kleuren staan. Dit is het test-vak. Hier komen bloemen met een bijzondere kleur of bloemen die langer goed blijven”, vertelt Herman ter Haar, voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.

“Het Bloemencorso is een belangrijk onderdeel van de Lichtenvoordse samenleving en daarmee ook belangrijk voor de culturele en toeristische uitstraling van Lichtenvoorde en zelfs de hele gemeente Oost Gelre. Het initiatief voor de Corsotuin past perfect bij de ambities die we als evenementengemeente hebben. Het project draagt bovendien positief bij aan de doelstellingen van de veranderingen in de zorg om mensen met een beperking actief mee te laten doen in de samenleving. Een reden te meer om het project te ondersteunen,” aldus wethouder Van Uem.

Om de tuin gedurende het jaar een blijvende uitstraling te geven, wordt er door de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde binnenkort een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een ‘eyecatcher’. Deze creatieve verwijzing naar het Bloemencorso vormt straks het middelpunt van de Corsotuin.

De aanleg corsotuin is een samenwerking tussen Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL), Perron 8 (het activiteitenbureau van Stichting De Lichtenvoorde voor mensen met een beperking) en de gemeente Oost Gelre.