Met dialect op de koffie

LIEVELDE – Op zondag 2 oktober 2016 organiseert de Dialectkring Achterhook en Liemers ( www.dialectkring.nl) weer een aflevering van “Met dialect op de koffie“. In het eerste deel van de morgen vertelt Han Deunk (Winterswijk 1958) over het boek “Zunnerunsels” een fotoboek gebaseerd op gedichten in het Winterswijks dialect van G.H. Deunk, die in de jaren dertig in de Nieuwe Winterswijkse Courant verschenen. De vorig jaar overleden Henk Krosenbrink zorgde voor de Nederlandse vertalingen van de dialectgedichten, die door Henk Lettink zullen worden voorgedragen. Eerder verscheen een fotoboek over De Slinge van Han Deunk.

In het tweede deel van de morgen vertelt Henk Harmsen (Stokkum 1951) over zijn boek “Boerenjeugd aan de grens”, waarin hij zijn jeugdjaren van 1951 tot 1967 op de ouderlijke boerderij, een zeer oude woonstee in de buurt Linthorst in Stokkum, beschrijft. Hij vertelt over het ontstaan van het boek, het idee, het lastige genre en de moeilijkheden die ontstaan bij het beschrijven van jeugdherinneringen.

Met dialect op de koffie is bij Erve Kots in Lievelde en duurt van 11.00 uur tot 13.00 uur. Entree 7,00 euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.