‘Flashmob’ in weekend van levende geschiedenis

Gepubliceerd op

GROENLO/AMSTERDAM – Enkele leden van Compagnie Grolle uit Groenlo gingen zaterdag 12 januari in alle vroegte op pad naar de hoofdstad van Nederland… Amsterdam. Marjolein Houwer van de organisatie van de Slag om Grolle had samen met de Engelse re-enactor Mark Scoular een zogenoemde ‘Flashmob’ georganiseerd.

Voor dit evenement hadden zich 102 re-enactors uit 11 Europese landen aangemeld. De deelnemers kwamen uit Nederland, Engeland, België, Luxemburg, Spanje, Italië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Duitsland en Finland.
“We hebben een variant op een flashmob gehouden op het museumplein waar we personages speelden die net uit een schilderij waren gestapt en verbaasd rond keken naar alle moderne zaken”, vertelde Marjolein Houwer.

Deze ‘flashmob’ werd in combinatie met het levend geschiedenis weekend van het Rijksmuseum gehouden. Na de flashmob heeft de groep van honderd ‘man’ het Rijksmuseum, inclusief de expositie 80 Jaar Oorlog bezocht. Daar werden ze officieel welkom geheten door curator en samensteller van de expositie: Gijs van der Ham.

Na het museum heeft de groep een wandeling gemaakt door Amsterdam waardoor ze veel bekijks hadden. In de avond was er een feestje waarmee tevens de dag werd afgesloten. “We hebben deze dag bestaande re-enactment vriendschappen aangehaald maar ook nieuwe vriendschappen gemaakt. Ik kijk er met heel veel voldoening op terug. Een hele andere en erg leuke manier om onze re-enactment hobby uit te voeren”, aldus Houwer.

Enkele leden van Compagnie Grolle uit Groenlo gingen zaterdag 12 januari in alle vroegte op pad naar de hoofdstad van…

Geplaatst door Marcel Houwer op Zondag 13 januari 2019

 


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.