Geslaagden Jeugdbrandweer Oost Gelre

Gepubliceerd op

OOST GELRE – Woensdag 20 januari vond bij de Jeugdbrandweer Oost Gelre de jaarafsluiting plaats. Deze werd gehouden in de brandweer kazerne van post Lichtenvoorde. Normaal gesproken wordt deze afsluiting aan het eind van het jaar gehouden, maar door omstandigheden kon het vorig jaar niet door gaan.

Burgemeester Annette Bronsvoort, van de gemeente Oost Gelre, bedankt Hennie van der Mosselaar voor zijn inzet bij de Jeugdbrandweer Oost Gelre. De burgemeester is erg onder indruk van de jeugdbrandweer. “Ik ben vorig jaar ook bij de jaarafsluiting geweest en ik heb jullie gezien tijdens de brandweerwedstrijden. Als je nagaat dat jullie nog in opleiding zijn en dan al zoveel kunnen. Daar ben ik wel erg van onder de indruk. Je ziet de betrokkenheid onder elkaar en dan het gesjouw met de brandweerslangen”, vertelde de burgemeester die het ene compliment na het andere gaf aan de aanwezige jeugdleden.

Tijdens de jaarafsluiting ontvangen geslaagden hun diploma of certificaat en worden ze in het zonnetje gezet. Dit jaar kreeg Jay Biharie van de burgemeester het certificaat Junior uitgereikt. Jay is al een aantal jaren bij de jeugdbrandweer Oost Gelre. Hij is een gedreven brandweerman die, als hij kan, aan alle activiteiten wil deelnemen. Hij zit ook in de wedstrijdploeg en gaat binnenkort een aantal dagen stage lopen bij de brandweer Achterhoek. Jay is geslaagd met 11 punten voor zijn theorie en een dikke plus voor zijn praktijkonderdeel.

Ook Jens Damman kreeg van de burgemeester het certificaat Junior overhandigd. Ook hij is al een aantal jaren actief voor de Jeugdbrandweer Oost Gelre. Jens zit ook in de wedstrijdploeg en neemt ook deel aan de meeste Jeugdbrandweer activiteiten. Hij is geslaagd met 12 punten voor zijn theorie.

Foto: Marcel Houwer

.