Gezellige drukte bij Pepernotenconcert

GROENLO – Namens Muziekvereniging Groenlo gaven Eigenwijs, Muziekfabriek en Snuffle een concert bij het “Stadscafé en Boothuis Welgelegen”. De Musicalfabriek Groenlo gaf een aantal gastoptredens. Deze middag zat het Boothuis vol opa’s, oma’s, ouders en andere belangstellenden.

Toen Sinterklaas benaderd werd of hij wilde komen bij het Pepernotenconcert, maakte hij meteen een gaatje vrij in zijn agenda voor zondag 25 november. De Goedheiligman reageerde verheugd: “De Nederlandse kinderen zijn dol op pepernoten. Op mijn beurt ben ik dol op muzieknoten en helemaal als ze gespeeld worden door kinderen. Ik zie nog die blije gezichten van afgelopen jaar. Ja, ik verheug me er zeer op”.

Na aankondiging van presentatrice Anouk Beerten kon het concert van start gaan. Eigenwijs zette vrolijk in met Happy en natuurlijk kon er geen beter begin bedacht worden voor de komende middag. De aanwezige kinderen zaten vol verwachting te luisteren. Deze lijn werd verder doorgezet door de Muziekfabriek en Snuffle. De Musicalfabriek bracht een aantal liedjes uit de musical Shrek ten gehore. Maar het was toch de bedoeling dat Sinterklaas zou komen? Anouk stelde dan ook voor een aantal Sinterklaasliedjes in te zetten. En dat hielp! Binnen de kortste keren kwamen een paar ondeugende Pieten om de hoek kijken en even later volgde Sinterklaas zelf. Gelukkig vond Sinterklaas het een goed idee dat er ook andere muziek werd gespeeld en de Pieten lieten even aan dirigent Bas Konings zien dat hij helemaal niet nodig was. Zij konden de muzikanten ook wel leiden!

Na een middag vol muziek en pepernoten moest Sinterklaas toch echt weer verder naar een andere afspraak. Hij had er nog zoveel! Net als het publiek had hij genoten van deze middag.