Goed bezochte informatieochtend ‘Beweeg je fit voor senioren’.

GROENLO – Dat de behoefte aan meer bewegen voor senioren zo groot zou zijn, was bij de projectleiders Maria Jans en Jos Porskamp een verassing. Ongeveer zestig senioren kwamen naar de informatieochtend in de Mattelier en werden geïnformeerd over de mogelijkheden in Groenlo om hun fitheid te verbeteren.

De aanwezigen werden voorgelicht over het belang van bewegen door middel van een videopresentatie van professor Scherder en bewegingsdeskundige Martens-Scheers (Nederlandse Sport Federatie). Naar aanleiding van deze informatie gaven de senioren zich massaal op voor cursus ‘beweeg je fit”.

De groep senioren werd gevraagd om een inbreng te hebben in de onderdelen die gegeven gaan worden. In eerste instantie worden er groepen gemaakt die o.a. de volgende onderdelen gaan volgen: wandelen, fietsen, zZwemmen, jeu de boules / boccia/ aangepast bewegen op muziek, houdingsgymnastiek, aangepast bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking en andere bewegingsvormen worden na de vorming van de groepen in overleg gedaan.

De eerste bewegingsbijeenkomst zal nog in december 2018 plaatsvinden. Hier krijgen de deelnemers zo snel mogelijk bericht van. We roepen degenen die zich naar aanleiding van dit bericht nog wil aansluiten zich alsnog aan te melden bij:
Maria Jans 0544-465407 of per mail: domingo.maria.jans@kpnmail.nl
Jos Porskamp 06-19910691 of per mail: j.a.m.porskamp@kpnmail.nl