Gratis online ruil- en leenmarkt in Oost Gelre


Gepubliceerd op

OOST GELRE – Veel mensen hebben spullen te ruil, te leen of willen diensten aanbieden in ruil voor wat anders. Maar hoe wordt vraag en aanbod hiervan verbonden binnen Oost Gelre? Feitelijk was hiervoor tot op heden nog geen goed platform. Koopplein.nl is in Oost Gelre daarom gestart met een online platform waar vraag en aanbod op het gebied van lenen en ruilen elkaar kunnen vinden!

Ruilen/lenen met gesloten beurs
Zeker in de Achterhoek is er steeds vaker vraag om het ruilen, uitwisselen of lenen van zowel goederen als diensten. Naoberschap noemen we dat hier! Een voorbeeld: Je wilt graag een kozijn geschilderd hebben èn je hebt te veel ingekocht voor een verjaardag. Wat is er dan handiger dat iemand uit de buurt komt om jouw schilderwerk te doen in ruil voor jouw overtollige boodschappen? Gewoon samen regelen, met gesloten beurs!

Hoe werkt het
Op de website van Koopplein in Oost Gelre (de gratis lokale marktplaats in Oost Gelre) is sinds kort een apart overzicht van vraag en aanbod op het gebied van lenen, ruilen en LETS (Lokaal Economisch Transactie Systeem). Als particulier kun je hier gratis een oproep, vraag of aanbod plaatsen. Bij het aangeven van de prijs kan men dan kiezen voor “lenen”, “ruilen” of “LETS”. De advertentie verschijnt dan automatisch in de hoofdrubriek  Lenen, ruilen & LETS. Andere bezoekers de ruil- en leenmarkt kunnen dan reageren op de advertentie. Zo komt vraag en aanbod lokaal gemakkelijk bij elkaar.

De gratis online ruil- en leenmarkt in Oost Gelre is te vinden op www.koopplein.nl/oostgelre

Het blijkt dat men ook met mobiele apparaten gemakkelijk oproepen kan plaatsen via de mobiele website van Koopplein. Een afbeelding vanuit “de galerij” van een telefoon of tablet kan gewoon worden toegevoegd aan de oproep of advertentie.

Uniek
Het concept dat nu door Koopplein.nl is uitgerold is uniek in Oost Gelre. Vooral de vindbaarheid wanneer men actief op zoek is naar en product of dienst is helder en overzichtelijk. Het contact leggen bij interesse gaat gemakkelijk via email of telefoon.

Social media
Koopplein verspreidt zelf ook actief alle advertenties van de online ruil- en leenmarkt via sociale media kanalen, waaronder facebook en twitter. Maar gebruikers kunnen zelf ook simpel hun eigen advertenties delen via de eigen account op sociale media.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over dit onderwerp. Neemt u dan contact op met Rutger Addink, eigenaar van Koopplein Oost Gelre. Dat kan per email oostgelre@koopplein.nl .