Harrie Hoitink en René Schuurmans Prins en Adjudant van C.V. De Knunnekes

Gepubliceerd op

Met het motto: ‘VOL IN DE BEUGELS!’

Groenlo – Het 54e prinsenpaar van C.V. De Knunnekes in Groenlo wordt gevormd door stadsprins Harrie I (Hoitink) en adjudant René (Schuurmans). De nieuwe hoogheden gaan in het carnavalsjaar 2016-2017 regeren onder het motto ‘Vol in de beugels!’ Dit motto heeft naast de connectie met de Grolsch Beugel met name te maken met de wielersport, die zowel door de 49-jarige Hoitink als de 51-jarige Schuurmans wordt beoefend. Prins en adjudant zijn zwagers van elkaar. Dit laatste heeft te maken met het feit dat de beide echtgenotes, respectievelijk Sabine en Sandy, zusters van elkaar zijn.

Een waanzinnig mooie onthulling, tot stand gebracht door de technische commissie en het Hofballet van C.V. De Knunnekes, bracht de nieuwe hoogheden in een vol carnavalshoes City Lido aan de hand van president Rob Stokkers en vorst Miquel Porskamp voor het voetlicht.
Stadsprins Harrie I woont aan de Ruurloseweg in Groenlo en heeft samen met echtgenote Sabine twee kinderen (dochters): Loran en Marit.
Adjudant René woont op de Hartreize in Groenlo en heeft samen met echtgenote Sandy twee kinderen (zoon en dochter): Maud en Boet.

Harrie Hoitink is geboren in Beltrum en woont sedert 1995 in Groenlo. Van beroep is hij hoofdredacteur bij Uitgeverij Vakmedianet BV en is daarnaast tekstschrijver van een eigen bureau: Iris communicatie en reclame. Harrie was in Beltrum op diverse terreinen actief. Dit onder andere 15 jaar achtereen als PR-man van het jaarlijkse Volksfeest, tegenwoordig Festunique Beltrum geheten. In Groenlo is hij voorzitter van RTCG (Ren- en Toerclub Groenlo), maakt hij deel uit van de Lions Groenlo-Slingelanden en was nauw betrokken bij de organisatie van de Pfeifer Challenge.

René Schuurmans is geboren in Groenlo en werkzaam bij BBA Pumps BV in Doetinchem als verkoper buitenland. René is van huis uit een sporter. Heeft veel getennist en houdt zich nu weer bezig met voetballen (Grol 45+) en wielrennen (RTCG). Daarnaast is hij lid van Kegelclub de BOF en voorzitter van de buurtvereniging Harten Drie.
Prins en Adjudant zijn reeds jaren achtereen carnavalisten. Harrie Hoitink met de vriendengroep Via Via in onder andere de optocht en René Schuurmans met de vrienden van de BOF.

Proclamatie

Wi’j

Prins Harrie, van nuchtere Beltrumse loch naor baldäödige Grolse wind
Van reclame-goochemerd tot blaadjesmaker
Veurganger van de hoedelclub, trök ViaVia deur het carnaval
Trotsen Lion den een zwak hef veur het goeie doel¬

En

Adjudant René, telg van de Kollewey-klan en pionier op de Hartreize
Van wereldreiziger tot betwetter in pompen of verzoepen
Leedjesmaker van de BOF
Herintreder bi’j de Grol 45+ en wielrenner an het elastiek


Verordonneert en maakt bekend dat:


Ten eersten

Doo dat maor ‘ns nao: veur de eerste keer op ‘t Prinsenbal en gelieke Prins.

Ten tweeden
Lechtenveurde hef ons wál wat goods ebracht.

Ten darden
Ze bunt in de gemeenteraod van Oost Gelre vake de weg kwiet. Daor hebt wi’j op ons hoedel ok wal ‘ns last van. Maor dat kost ons gin twee ton.

Ten veerden
ViaVia en de BOF mot het met de grote carnavalsoptocht zonder ons doon. Valt ze zeker in de prieze.

Ten viefden
Met de komst van het Brouwersnös hef de Gemeente Oost Gelre d’r ne zorgcentrum bi’j.

Ten zesden
Dee Knunnekes hebt ons maor mooi op ezadeld met ne zesde pronkzitting. Past die oet Beltrum en Eefsele d’r ok weer in. Zoals het heurt.

Ten zeuvenden
In de Grolse Veste koop ie het beste. Ie hooft het neet WIET weg te halen.

Ten achtsten

De Slag um de Grolsch is beslist. Noo is het saké da’w gin lauw bier kriegt.

Ten negenden
‘t Kunstgras op Den Elshof kan mooi blieven liggen. Grol geet immers veur een rookvri’j sportpark.

Ten tienden
Dee Pietendiscussie mot ‘ns een keer afelopen wen. Het bunt gewoon Nederlanders met als migratieachtergrond Spanje. Net als onzen opa.

Ten elfden
De Grolse wielerclub hef de wind vol in de rugge. Van al dat onmundege gehoedel krieg iej alderbastende dorst. Doarumme is ons motto

VOL IN DE BEUGELS

Aldus op’emaakt in de veste Grol, vrijdag 18 november 2016.
Knunnekes Alaaf!