Home » Hart van Grolle bereikt hoogste punt

Hart van Grolle bereikt hoogste punt

220

GROENLO – De bouw van de Streekmarkt Hart van Grolle heeft vrijdag 10 oktober zijn hoogste punt bereikt. De toekomstige ondernemers van deze coöperatief hebben dat vrijdag gevierd . Zij hebben volgens traditie een meiboom aangeboden en werd er een versnapering uit de streek aan de bouwvakkers geserveerd. Harry Schutten van Schutten Bouw Groenlo verwelkomde de aanwezigen en was blij te kunnen mede delen dat het hoogste punt is bereikt. “De bouw verloopt voortvarend en als het weer mee zit dan hoop ik dat we in het begin voorjaar 2015 klaar zijn”, vertelt Harry Schutten. .

Voorspoedige bouw
Acht maanden geleden werd begonnen met de realisatie van de Streekmarkt Hart van Grolle. Een shovel ‘hapte’ een stuk muur uit de gevel als officiële startmoment van eerst een sloop van het middelste pand aan de Betrumsestraat.

Voor de realisatie van Streekmarkt Hart van Grolle zijn drie panden samengevoegd tot één duurzaam gebouw in de vorm van een overdekt plein waaraan de speciaalwinkels in alle openheid gehuisvest zijn. Het gebouw heeft twee etages met ruimtes voor workshops als live-cooking, gezonde lifestyle en voor ZZP’ers die de visie van de streekmarkt middels hun eigen bedrijf uitstralen.

Volgens Anke Sitter van organisatie-adviesbureau Intertembo die het hele proces van bouw tot en met de coöperatieve werkvorm begeleidt, ligt de bouw van Hart van Grolle goed op schema. In december wordt de bouw opgeleverd. Winkelinrichters en de ondernemers hebben een maand nodig om de winkels in te richten voordat de deuren van de Streekmarkt Hart van Grolle op 6 februari opengaan.

Studieobject voor Radboud-studenten uit Nijmegen
Het hele transformatieproces van uiterlijk het gebouw en innerlijk werkend aan de kernwaarden als ‘hechte samenwerking en ondernemerschap’, ‘naoberschap’, ‘duurzaam en lokaal’, ‘ieder verdient een eerlijke prijs’, is een studieobject geworden voor studenten Planologie, Geologie en Milieu van de Radboud-universiteit in Nijmegen. Het project is een voorbeeld voor hoe de krimp in de Achterhoek aangepakt wordt. Ook heeft deze ontwikkeling de belangstelling van de Regio Achterhoek en de Agenda 2020 gewekt.

Voor meer informatie www.hartvangrolle.nl.