Herinrichting woonstraten Groenlo van start na de bouwvak

GROENLO – Aannemer Sallandse Wegenbouw uit Haarle start na de bouwvak met de uitvoering van de herinrichting van enkele woonstraten in het centrum van Groenlo. Het gaat om de Rabeldersteeg, Bastionstraat, Lepelstraat, Goudsmitstraat, Bleumingsteeg en de Ganzenmarkt. Op 19 augustus vindt er een inloopavond plaats bij BS22.

De werkzaamheden in de verschillende straten lopen grotendeels in elkaar over en starten op dinsdag 18 augustus in de Rabeldersteeg. Het werk in de Rabeldersteeg neemt ongeveer drie weken in beslag. Vanaf 31 augustus starten de werkzaamheden in de Bastionstraat (duur ongeveer vier weken) en de Lepelstraat. In de Lepelstraat verleggen de nutsbedrijven eerst een gasleiding. De werkzaamheden in het centrum duren uiterlijk tot het voorjaar van 2016.

Verkeersmaatregelen
In nauwe samenwerking met de bewoners worden verkeersmaatregelen getroffen, zodat de woningen bereikbaar blijven en voetgangers en fietsers zich veilig door het centrum kunnen blijven bewegen. Bij de planning houdt de aannemer rekening met de verschillende evenementen in Groenlo, zoals de kermis en de Slag om Grolle.

Route bouwverkeer
Ook wordt bouwverkeer in de winkelstraten zoveel mogelijk vermeden. De route voor het bouwverkeer loopt via de Ruurloseweg en de Ziekenhuisstraat naar de Nieuwstad. Op de Nieuwstad wordt overdag tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld. Ook hier gaat een parkeerverbod gelden. Hierover wordt nog gecommuniceerd via de officiële mededelingen op de gemeentepagina’s en via gele routeborden ter plekke.

Inloopavond op 19 augustus
Op woensdag 19 augustus vindt er een inloopavond plaats over de werkzaamheden. De avond vindt plaats bij BS22 (Beltrumsestraat 22, Groenlo) tussen 18.00u en 19.30u. Iedereen die op een of andere manier met de werkzaamheden te maken heeft, kan hier terecht voor de definitieve planning en een kennismaking met de aannemer