Enkele honderden mensen beginnen aan wandelmarathon


LICHTENVOORDE – Zondagmorgen om klokslag 5 uur zijn enkele honderden deelnemers begonnen aan de hele marathon van 42,2 wandelkilometers en de halve marathon (21,1 km).  Het recordaantal van 900 wandelaars van vorig jaar zal waarschijnlijk niet gehaald worden. Het valt en staat met weer, zegt voorzitter Ronald Ebbers van de Lichtenvoordse avondvierdaagse en de wandelmarathon.  Tot 6.00 uur kon er gestart worden.

De wandelmarathon wordt op de vijfde dag van de avondvierdaagse in Lichtenvoorde gehouden. De deelnemers van dat deel van het wandelevenement kregen in de afgelopen dagen te maken met allerlei soorten weer: tropische temperaturen en op donderdagavond waren de groepen  ruimschoots op tijd binnen toen onweer en heftige regenbuien over de Achterhoek trokken. De binnenkomst op de laatste dag, geschiedde zaterdag in de regen. Onweer bleef op de laatste dag gelukkig uit. Toch meende enkele groepen vanwege het weer vroeger uit Lievelde te vertrekken, waardoor de organisatie bijna in de problemen kwam. Ronald Ebbers: “Daar heb ik op het podium wat van gezegd. We doen er alles aan om de maximale veiligheid voor de wandelaars te bieden door op de momenten van doorkomst verkeerregelaars te hebben staan bij gevaarlijke oversteken. Dat vraagt organisatorisch om een strakke planning en van de wandelaars om op de aangegeven tijd vanaf de pauzeplek in Lievelde te vertrekken.”

Uitslagen en bekers wandelgroepen
Minioren 5 km

  1. Basisschool St. Joris groep 4
  2. KSH
  3. Speeltuin Kindervreugd groep 1 en 2

De zangbeker en de wisselbeker gingen naar basisschool St. Joris groep 4

Aspiranten 10 km

  1. Pacelli
  2. Basisschool Pastoor van Ars groep 6
  3. Basisschool St. Joris groep 6

De zangbeker ging naar basisschool St. Joris groep 6 en de wisselbeker was voor Pacelli.  De groep van de Pastoor van Arsschool werd gewaardeerd om de ‘superbegeleiding’ en de zeer veilige omgang met het verkeer onderweg.

Junioren/Senioren 12,5 km en 15 km

  1. ZPC Livo
  2. 2. Erve Kots
  3. ‘Doar komt ze weer an’