Jeugdweekend Muziekvereniging Groenlo

GROENLO – De weergoden hadden het afgelopen weekend goed voor met de jeugd van Muziekvereniging Groenlo. Zaterdagochtend leek het weekend nog in het water te vallen, maar toen iedereen zich vroeg in de middag had verzameld bij cultureel centrum “de Bron” brak het zonnetje door. Nadat de ouders waren uitgezwaaid werd eerst begonnen met een kennismakingsspel. Dit omdat niet alle jeugdleden met elkaar samen muziek maken. Deels is van “Eigenwijs”  en de “Muziekfabriek” en het andere deel is van “Snuffle”. Iedereen kon elkaar een beetje leren kennen, waarna we in 2 groepen op de fiets richting de locatie gingen. Tot opluchting van de meeste kinderen was dit maar een klein stukje fietsen. Het prachtige gebouw van scouting Lichtenvoorde in de Schans was onze accommodatie voor het weekend.

Eerst konden de kinderen hun energie kwijt in het bos. Even lekker ravotten en hutten bouwen om daarna aan het eerste echte spel te beginnen. GOTCHA! Een spel waarvan de winnaar zondag pas bekend zou worden. Iedereen kreeg een kaartje met een naam van een ander kind of van iemand van de leiding. Alleen als je met de persoon waarvan de naam op je kaartje stond samen was en niemand anders je kon zien of horen mocht je “gotcha” zeggen en dan was de andere af. De naam op het kaartje van de persoon die je gepakt had werd dan het volgende doelwit. De persoon die aan het einde van het weekend zelf niet was gepakt en de meeste kaartjes had werd tot winnaar uitgeroepen. Iets alleen of met z’n tweeën doen was dus “gevaarlijk” en met name de eerste dag was iedereen op z’n hoede. Niemand had nog een idee wie achter hem of haar aanzat. De meest listige acties werden bedacht om met iemand alleen ergens achter te blijven. Dat terwijl er ondertussen ook andere spellen werden gespeeld en er gegeten moest worden.  Tja, even niet op je hoede en je  ligt eruit…

’s Avonds kwamen de pubers van MvG om te helpen met het avondspel. Een spannend “douanespel” in het donkere bos. Er moest van alles gesmokkeld worden langs de douane die overal in het bos rondliep. Zaklampen mochten mee, maar ja dat maakt het voor de douane makkelijker. Wie durft het aan deze uit te laten?

Als afsluiter kon iedereen zich opwarmen rond het kampvuur en lekker smullen van zelf gebrande marshmallows tussen 2 koekjes.

De luchtbedden waren al opgeblazen, dus de kinderen die moe waren konden richting hun bed. De meiden naar hun kamer en de jongens naar de jongenskamer. Met name in de laatst genoemde kamer bleef het nog lang onrustig.

De volgende ochtend werd begonnen met een stevig ontbijt en de ochtendgymnastiek. Ook deze dag was op een enkele korte bui na een prachtige dag. Wederom een heerlijke dag om buiten aan de slag te gaan. Het “regenboogspel” in het bos en het “chaosspel” in en om de locatie werden door de meesten fanatiek gespeeld. Een enkeling had echter moeite wakker te blijven. Tussendoor nog (als je geluk had) soesjes eten bij het “soesjeshoppen”, maar bij de meesten werd het helaas een soesje met een beetje zand ertussen.

Nadat iedereen z’n spullen had opgeruimd en de heftigste bui voorbij was ging iedereen weer richting Groenlo, waar de ouders hun kroost natuurlijk stond op te wachten. Kortom, een geslaagd weekend, die op een paar kleine wondjes na soepel is verlopen!