Koninklijke onderscheiding voor Kl. Gunnewiek en Brevink


Gepubliceerd op

GROENLO – Op zaterdag 24 november heeft burgemeester Annette Bronsvoort van gemeente Oost Gelre Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan twee brandweervrijwilligers: Bennie Brevink en John Klein Gunnewiek uit Groenlo. Zij ontvingen de onderscheiding ter gelegenheid van hun officiële afscheid van de brandweer tijdens de jaarlijkse feestavond. Beiden zijn gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Omschrijving vrijwillige werkzaamheden Bennie Brevink
Op 1 september 1988 startte Bennie als aspirant brandwacht bij de post Groenlo. Per 1 januari 1991 werd hij bevorderd in de rang Brandwacht en per 1 januari 1992 in de rang Brandwacht 1e klas. Hij bleef trainingen volgen en wasvanaf 1 januari 1993 Hoofdbrandwacht. Specialismen zijn voertuigbediener, chauffeur, gaspakdrager, zager en oefenleider.

Omschrijving vrijwillige werkzaamheden John Klein Gunnewiek
Op 1 september 1993 werd hij aangesteld als aspirant brandwacht bij de post Groenlo. Per 1 januari 1994 volgde bevordering in de rang van brandwacht en in 1995 werd hij bevorderd in de rang Brandwacht 1e klasse. Vanaf 1 januari 1997 was hij Hoofdbrandwacht.

Bennie Brevink en John Klein Gunnewiek zijn na de invoering Nieuwe Wet op de Veiligheidsregio’s in dienst gekomen van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, cluster Brandweer Achterhoek Oost. Beiden bleven trainingen volgen om hun vakkennis en specialismen op peil te houden. Ze waren al die jaren actieve brandweermannen en bij veel incidenten ingezet.