Muziek maak je samen afsluitconcert


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

GROENLO – Maandag 20 april jongstleden was het afsluitende concert van de cursus MMJS, oftewel Muziek Maak Je Samen, georganiseerd door Muziekvereniging Groenlo. 26 kinderen uit groep 4 van verschillende basisscholen hebben 15 weken lang les gehad van Bas Konings. De lessen stonden in het teken van het leren lezen van noten, ritmes klappen en blokfluit spelen. Daarnaast werd er tijdens meerdere lessen aandacht besteed aan muziekinstrumenten van een harmonieorkest. Het allerleukste daarbij was natuurlijk het uitproberen van de instrumenten door de kinderen zelf.

Het hoogtepunt van de cursus was het concert. Een echt concert, waarbij ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s in grote getalen waren gekomen. En de naam zegt het al, de mensen in de zaal kwamen er niet onderuit om af en toe zelf ook mee te zingen en te klappen. Het optreden werd afgesloten met de “klassieker”, Mieke hou je vast.

Naast de kinderen van groep 4, traden ook de kinderen van Eigenwijs, de Muziekfabriek en Snuffle op. Dit zijn de jeugdgroepen van MVG. Zij brachten verschillende nummers ten gehore. De cursisten van MMJS zaten hierbij achterstevoren op hun stoel zaten om maar niets te hoeven missen. Hoe stoer zou het zijn als zij hier volgend jaar ook tussen zitten!?

Kortom, het concert waarbij in totaal ruim 75 kinderen hebben kunnen laten horen waar ze maanden hard voor hebben geoefend was wederom een succes en deed zijn naam eer aan!