Home » Grol pakt met moeite punt bij Rood Wit

Grol pakt met moeite punt bij Rood Wit

198

GROENLO/GROESBEEK – Grol 1 moest afgelopen zondag 28 september aantreden tegen r.k.v.v. Rood-Wit uit het kleine Breedeweg in de gemeente Groesbeek. Rood Wit speelt voor de eerste keer in haar historie in de 1e klasse. De afgelopen twee seizoenen wist men tweemaal kampioen te worden en te promoveren en ook dit seizoen heeft men al weer vier punten te pakken.

Grol moest het doen zonder Michel Kamphuis en Mart Zieverink. Johan Houben speelde daarom linksback en Sander Nijhoff begon in de spits. Coach Jos Heutinck had voor drie verdedigers gekozen en Thomas Porskamp was doorgeschoven naar het middenveld. Rood Wit bleek te beschikken over een behendige en technisch ploeg. Met name Havici Sarkouk en Jimmy Brons zorgden voor de gevaarlijke impulsen. De eerste helft was overduidelijk voor Rood Wit. Het team van coach Ron IJsbrandy speelde enthousiast en gedreven.

Na twee minuten leek Mustafa Seddiqi, na een fout van Tim Peters, al op voorsprong te komen, maar de bal rolde gelukkig net naast het doel. Na een kwartier spelen bracht Wessel Baarslag redding op een schuiver van Karim Dalraa. Pas na twintig minuten kwam Grol eigenlijk voor de eerste maal in de buurt van het doel van Rood Wit. Thomas Porskamp miste echter de mooie voorzet. Even later kreeg Rood Wit andermaal een doelrijpe kans. Via Tim Peters ging de bal gelukkig via de lat over. Grol kwam niet verder dan kansen via vrije trappen dicht bij het zestien meter gebied. Deze werden echter matig benut. Sjors Storkhorst werd nog neergelegd in de zestien meter, maar  scheidsrechter Visser zag hier geen overtreding in. Na een half uur spelen kreeg Grol iets meer grip op de wedstrijd. Aanvoerder Lennard Walterbos speelde gedreven en veel aanvallen verliepen via hem. Helaas ontbrak het aan een zuivere laatste pass. Spits Sander Nijhoff ontving een aantal ballen dicht bij het doel, schermde ze goed af, maar wist deze niet om te zetten in doelkansen. Even later kwam Grol weer goed weg. Een schot van Rood Wit ging richting de kruising. Ditmaal was het wederom de sterk keepende Wessel Baarslag die de bal met de vingertoppen naast wist te tikken. Even later was het de lat die redding bracht. En nog even later belandde een kopbal van dichtbij in de handen van Wessel Baarslag. Grol ging met 0 – 0 de rust in, en mocht daarover zeker niet klagen.

De tweede helft ging meer gelijk op. Grol speelde zeker nog niet goed. De eerste kans was wederom voor Rood Wit. Wessel Baarslag tikte een schot van Wesley Klomp onder uit de hoek. Grol leek de wedstrijd daarna over te nemen. Een vrije trap van Lennard Waltebos belandde boven op het doel. Een kopbal van Thomas Porskamp ging naast het doel. Toch was het Rood Wit dat op 1 – 0 voorsprong kwam. Een combinatie door de Grol verdediging heen werd in eerste instantie nog gered door Wessel Baarslag, maar de bal werd daarna ongelukkigerwijze door Johan Houben in eigen doel gelopen. Binnen tien minuten maakt hij dat echter weer helemaal goed. Op aangeven vanuit een vrije trap door Wouter Pillen werd de bal door Johan Houben strak in het doel geschoten: 1 – 1.

Daarna werd er door beide ploegen nog behoorlijk strijd geleverd voor de overwinning. Lennard Walterbos werd hierbij gemeen onderuit getikt. Toen coach Jos Heutinck verhaalde probeerde te halen, werd hij achter de omheining gestuurd door scheidsrechter Visser. Met name Grol kreeg nog kansen. Sander Nijhoff tikte een bal net naast het doel. En in blessuretijd kon Sjors Storkhorst net niet bij de bal toen hij oog in oog stond met de keeper van Rood Wit. Al met al een spannende en zeer aantrekkelijke wedstrijd om te kijken. Grol mocht zijn handen dichtknijpen met het behaalde punt en heeft daarmee inmiddels vijf punten. Het spel van Grol was niet goed, en zal sterk verbeterd moeten worden.

Op zondag 5 oktober speelt Grol 1 een thuiswedstrijd tegen koploper Alverna uit Wijchen. Aanvang 14.30 uur.