Schrijverspaar bij Dialectkring

LIEVELDE – De Dialectkring Achterhook en Liemers organiseert op zondag 5 oktober een aflevering van “Met dialect op de koffie”. Marga Kool (1949) en Jan Veenstra (1951) uit het Drentse Zuidwolde zullen deze morgen voordragen uit eigen werk.

Marga Kool zette zich, naast haar werk in besturen van gemeente, provincie en waterschap, in voor de Nedersaksische streektaal. Ze schreef poëzie, proza en toneelteksten in het Drents en richtte met anderen het SONT op, een samenwerkingsverband van streektaalorganisaties in het Nedersaksisch taalgebied.

Ze publiceerde met tussenpozen verhalen, gedichten, toneelstukken en liedteksten in het Drents en in het Nederlands. Ander werk is opgenomen in diverse verzamelbundels en tijdschriften.

Jan Veenstra schreef eveneens poëzie, proza en toneelteksten in het Drents en in het Nederlands. De meeste toneelstukken werden in opdracht geschreven van theatergroepen of toneelgezelschappen en schouwburgen.

Hij heeft diverse verhalenbundels en boeken op zijn naam staan.

“Met Dialect op de koffie” is bij Erve Kots in Lievelde en duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Entree 7,00 euro per persoon, inclusief 2x koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.

Voor meer informatie www.dialectkring.nl

Dit bericht is 372x gezien