Start iPad-cursus voor senioren bij Careaz


LICHTENVOORDE – Mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen communiceert ermee. Speciaal voor senioren biedt zorgorganisatie Careaz een iPad-cursus om mee te gaan met de moderne tijd en de aansluiting met kinderen en kleinkinderen te houden. In vier middagen wordt in kleine groepjes alles rustig uitgelegd en geoefend.

Sinds 2014 biedt Careaz maandelijks de iPad-cursus voor senioren aan. Een succes, want al meer dan 100 senioren maakten er gebruik van. In kleine groepjes wordt spelenderwijs de basisbediening van de iPad uitgelegd. Zo leren cursisten internet te gebruiken, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken met Google, foto’s te maken en te verwijderen, boeken te lezen en te e-mailen. Deelnemers nemen zelf hun iPad mee of krijgen er tijdens de lessen één in bruikleen (het apparaat kan niet mee naar huis worden genomen).

Reacties van eerdere deelnemers
Wat zeiden senioren die de cursus al gevolgd hebben?
-De hele cursus verliep goed, alle onderdelen zijn van toepassing.
-Er valt nog veel te leren over de iPad, maar de basis is gelegd en ik durf nu meer te doen.
-Je kun er altijd wat bijleren, meer lessen zou prettig zijn.
-Alles is prima geregeld, fijne samenwerking.

In september weer van start
Wanneer start de nieuwe iPad-cursus?
Dinxperlo: donderdag 3/10/17/24 september van 14.00 – 16.00 uur bij Careaz Dr. Jenny aan de Veensgracht 1, groep van vijf tot maximaal acht personen,

Borculo: maandag 7/14/21/28 september van 14.00 – 16.00 uur bij Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40, groep van vijf tot maximaal acht personen,

Lichtenvoorde: datum en tijdstip in september in overleg met deelnemers, bij Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat, groep van twee tot maximaal vier personen.

Senioren die vragen of interesse hebben, kunnen bellen met de receptiemedewerkers van Careaz Dr. Jenny via 0315 – 65 75 00, Careaz J.W. Andriessen via 0545-251100 en Careaz Antoniushove via 0544-372064.Een gedachte over “Start iPad-cursus voor senioren bij Careaz”

Reacties zijn gesloten.