Foto’s midwinterhoornwandeling

GROENLO – De midwinterhoornlichtjestocht in Groenlo was een groot succes. “Er waren wel 1.500 belangstellenden die de lichtjesroute hebben gelopen”, vertelt organisator Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion.

Het was een flinke wandeling door Groenlo. De route was met waxinelichtjes aangegeven. “Er zijn ongeveer 1.000 potjes langs de route gezet. In de één zat een kaarsje afgewisseld met een led-lamp kaarsje”, aldus Mentink.

Nieuw was dit jaar onder andere dat deelnemers dwars door het Graafschap college gebouw mochten lopen. Op de route waren twee koren, zanggroep Colorful zong de sterren van de hemel op het terrein van de muziekkoepel en de vocalgroup Miss Sonance gaf een mini-concertje in de Oude Calixtus. Leden van de Compagnie Grolle stonden her en der langs de route te posten. Ook de stadsboerderij, Huijs Basten Asbeck en de Oude Calixtus waren onderdeel van de route.

Midwinterhoornblazers groep ‘t Slat uit Beltrum liet op verschillende plekken de midwinterhoorn over de vesting Groenlo schallen. Vanuit de toren van de oude Calixtus bliezen ze over de vestingstad Grolle.