Tekenen en schilderen voor kinderen

GROENLO – Op vrijdag 26 september start er in het Lepelatelier weer een cursus  Tekenen en schilderen voor kinderen. Hierin ga je aan de slag met verschillende teken en schildermaterialen zoals houtskool, pastelkrijt, acrylverf en aquarel.

Er wordt op hele grote vellen papier getekend maar er worden ook miniatuurschilderijtjes gemaakt. Uitgangspunt van de lessen is dat je goed leert kijken: ‘tekenen wat je ziet en niet wat je weet’. “We leren van andere kunstenaars door naar hun werk te kijken en gaan onze eigen inspiratiebronnen proberen te ontdekken. Als het weer goed is gaan we naar buiten om in de natuur te tekenen en rond de kerst exposeren we bij het Tegenweer festival.”

Kortom een leuk en gevarieerd programma waarbij je veel leert, zoals diepte maken op een plat vlak en kleuren mengen, maar waar je ook lekker je fantasie kunt gebruiken. Het leuke van kunst maken is dat niet 1 manier de beste is maar dat je uit één en dezelfde opdracht 10 verschillende schilderijen kunt krijgen die allemaal goed zijn. Creatief leren denken is een mooie aanvulling op alle grammaticale en rekenkundige regels die ze leren op school.

De lessen starten op vrijdagmiddag 26 september van 16.00 uur tot 17.15 en worden gegeven door Myra Breukers, kunstenaar met eerste graad lesbevoegdheid.

De kosten zijn €110,- voor 10 lessen. Dit is inclusief alle materialen.

Voor meer informatie kun je bellen 0544-468850 of mailen naar lepelatelier@yahoo.com.

Dit bericht is 402x gezien