Tristan Hoffman Challenge 2015: de Mont Ventoux bedwongen!

Gepubliceerd op

Vrijdag 26 juni hebben 96 hardlopers, wandelaars en wielrenners de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk beklommen voor het goede doel Kanjers voor Kanjers. De prachtige Kale Berg, de gigantische uitdaging deze te bedwingen, de geweldige sfeer en een opbrengst van bijna 70.000 euro maken deze zesde editie van de Tristan Hoffman Challenge wederom een groot succes.

Vrijdagochtend 26 juni heel vroeg gingen de deelnemers van start. De Mont Ventoux is een mythische berg die menigeen op zijn of haar verlanglijst had staan. Met zijn 21,4 kilometer lengte, een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6% en de onvoorspelbare Mistralwind is dit een berg waar wij U tegen zeggen.

Afzien voor één doel
De 96 deelnemers staan op vrijdag 26 juni, heel vroeg in de morgen, aan de start om te beginnen aan dé sportieve uitdaging van het jaar. Vanuit het Franse plaatsje Bédoin vertrekken de deelnemers met één doel, het halen van de top. Onderweg worden de deelnemers aangemoedigd door vele meereizende supporters. Het is enorm afzien, maar meer dan de moeite waard. Eén voor één bereiken de deelnemers de top. Daar worden ze onder een luid applaus en met opzwepende muziek onthaald. Met een brede lach op het gezicht en soms een traan, kunnen alle deelnemers nu ook zeggen dat ze de Mont Ventoux op hun verlanglijst kunnen afvinken.

Opbrengst voor Kanjers voor Kanjers
’s Avonds tijdens het grote feest wordt de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. De deelnemers hebben tot nu toe maar liefst € 69.320,14 ingezameld voor het goede doel. Een geweldige opbrengst die elke dag stijgt, want er kan nog gedoneerd worden tot 1 augustus.

Net als voorgaande jaren is de totale opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Met het door de deelnemers ingezamelde geld worden tal van projecten voor kinderen met een beperking gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.tristanhoffmanchallenge.nl en www.kanjersvoorkanjers.nl

Foto’s: Ron Beskers en Jurgen Pillen