Zwarte Cross maakt eerste namen bekend!


Met veel trots maakt de organisatie van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, vandaag de eerste namen van het programma voor de 19de editie bekend! Onder andere Anouk, Jack Parow, wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou en Blues Pills zullen acte de prescence geven op één van de 26 podia. In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 200 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden naast de verschillende stuntteams en het programma op en langs de crossbaan. Vorig jaar trok de Zwarte Cross meer dan 185.000 bezoekers naar het Achterhoekse Lichtenvoorde. De Zwarte Cross 2015 zal plaatsvinden op 24, 25 en 26 juli. De voorverkoop is reeds begonnen.

Meer programma op meer plekken!
Naast (inter)nationale grote namen als de Haagse rockdiva Anouk en de Zuid Afrikaanse mooi weer rapper Jack Parow kiest de organisatie van de Zwarte Cross er bewust voor om een meer kleinschalig en uniek programma te bieden en massaliteit te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn de reeds vermelde workshop zingende zaag door Annette Scholten en het kunstfluitconcert door Geert Chatrou. “Kwalitatief sterke muziek- en theateracts op sfeervolle podia in themaweides als rootsweide The Bayou of de Reggaeweide waar keihard gechilled kan worden. Dat is de Zwarte Cross! ”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie. “Een dergelijke opzet komt de sfeer alleen maar ten goede en daarnaast is het zo ook mogelijk om een laagdrempelig en betaalbaar festival voor iedereen te organiseren. Ik kan alvast beloven dat er zeer binnenkort nog een aantal geweldige namen bij komen!”

50% korting en eretitel voor vroege beslissers!
Tot 1 januari was er sprake van een ‘Grote Denkers Korting’ en hier is massaal gebruik gemaakt. Vroege beslissers werden beloond met een korting van wel 50% op de kaarten en de eretitel ‘Grote Denker’. Tante Rikie bedankt de vele mensen die reeds kaarten hebben besteld voor het vertrouwen in haar en haar medewerkers. “Bedankt!”, aldus de festivaldirectrice. Kaarten voor de Zwarte Cross zijn te bestellen via www.zwartecross.nl en te koop bij alle vestigingen van Primera.

Eerste namen muziek:
Anouk (vrijdag 24 juli), Jack Parow (Z-AFR), Blues Pills (ZWE/VS), Bongo Botrako (SPA), Dirty Daddies, Fiddlers Green (DUI), The Baboons (BEL) Casa de la Muerte, Leeways, Alpheus ft. Rude Rich (DUI/JAM), Billy The Kit, Mike Mago, Joost van Bellen en Jungle By Night. Meer binnen- en buitenlandse namen volgen zeer binnenkort!

Eerste namen theater:
Brommerprocessie (liturgische sleutelplek) Thijs Kemperink (cabaret), Andre Manuel (kleurrijke en zwartgallige Twentse hofnar), Marcel Rözer (voordracht uit ‘Zo Vader’. Boek over Nederlanders die fout waren in de oorlog, waaronder Rözer’s vader), Swingdigentes (straatmuziek en dans uit Madrid), Vincent Bijlo (cabaret), Paul Haenen, Meindert Talma & Het Melisma Saxofoon Kwartet (muzikale voorstelling over verzetsstrijder Hendrik Werkman), Men In Coats (fysiek theater uit Groot Brittannië), Elaskiettent (schiettent met elastiek pistolen), concert en workshop voor zingende zaag door Annette Scholten en Nanke Flach, Sid Bowfin (stand up violist uit Engeland) en een kunstfluitconcert door Geert Chatrou (wereldkampioen kunstfluiten). Meer binnen- en buitenlandse namen volgen zeer binnenkort!

Overzicht kaartsoorten en prijzen
Dagkaart
Tot 1-1-2015: € 15,-
Vanaf 1-1-2015: € 30-

3-Dagenkaart
Tot 1-1-2015: € 40,-
Vanaf 1-1-2015: € 75,-

Campingkaart
Tot 1-1-2015: € 75,-
Vanaf 1-1-2015: € 125,-

Overige kaartsoorten
Jeugdkaart: € 10,- (tot 16 jaar / gehele jaar gelijke prijs)
Kampeerhotel ‘Grasnapolsky’ (tweepersoonstent / prijs p.p.): € 275,-

Kinderen tot 1,40 meter: gehele weekend gratis entree!

Zwarte Cross 2015; 24, 25 en 26 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl