Zwarte Cross neemt maatregelen voor een gesmeerde voorverkoop

Morgen om 11:00 uur start de voorverkoop van Zwarte Cross 2017

Het grootste festival van Nederland verwacht topdrukte bij de start van de voorverkoop, op zaterdag 19 november om 11:00 uur en komt daarom met een aantal tips om de aanschaf van tickets zo snel mogelijk te laten verlopen. De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie van de Zwarte Cross, raadt bezoekers aan niet te wachten met het kopen van tickets om teleurstelling te voorkomen.

Tips voor de voorverkoop
Bij overmatige bezoekersaantallen zullen de bezoekers van de ticketshops aansluiten in een nieuwe digitale wachtrij. Wanneer ticketkopers in deze wachtrij terecht komen wordt dat duidelijk weergeven. Het bestelproces verversen (F5’en) versnelt het bestelproces niet. De Zwarte Cross raadt aan om tickets te kopen via een laptop of computer, dat werkt doorgaans beter dan een smartphone of tablet. Ticketkopers moeten de tekst met de algemene voorwaarden helemaal naar beneden doorscrollen, pas dan kunnen ze het bestelproces vervolgen. Die algemene voorwaarden zijn op voorhand al in te zien. Net als vorig jaar geldt de Grote Denkerskorting op de eerste 10.000 stuks van de volgende vijf kaartsoorten: dagkaarten (vrijdag, zaterdag, zondag) kosten geen 30 maar 20 euro, 3-dagenkaarten kosten geen 85 maar 55 euro en campingkaarten (incl. toegang festival) kosten 75 euro in plaats van 125 euro. Sinds 12 november hebben Harder!-leden hun kaarten gekocht met een week voorrang op de algemene voorverkoop. Zo gingen al meer dan 5.100 campingtickets over de toonbank, twee keer zoveel als vorig jaar op hetzelfde moment. De Feestfabriek hoopt dat iedereen die de Zwarte Cross 2017 wil bezoeken op zaterdag 19 november om 11:00 klaar zit. Alle caravankaarten en alle tickets voor Kampeerhotel Grasnapolsky zijn reeds uitverkocht. De inschrijvingen voor alle crossklassen op de Zwarte Cross waren op 5 november binnen twee minuten vol.

Transparante informatie
In de komende maanden zal de Feestfabriek het publiek op regelmatige basis informeren over de kaartstanden. Na een geheel uitverkochte editie in 2016, met 220.000 bezoekers, verwacht de festivalorganisatie sneller uit te verkopen dan vorig jaar. Diegenen die een fysieke ticket willen, kunnen terecht bij één van de ruim 480 Primerawinkels in Nederland waar aanstaande zaterdag vanaf 11:00 uur Zwarte Cross tickets verkrijgbaar zijn. De extra kosten voor een ticket via Primera zijn 2,50 euro. De organisatie van de Zwarte Cross rekent geen extra administratie- of servicekosten.

Vaak bu-j te bang
De slogan van de 21e editie van de Zwarte Cross luidt: Vaak bu-j te bang! Dat is in het Oosten van het land een veelgehoorde reactie op onmatig overwegen, verkrampt risicomijden of het tentoonspreiden van een chronisch gebrek aan lef. De Zwarte Cross hoopt dat iedereen zichzelf bevrijdt van alle heersende angsten (angst voor aanslagen, angst om je baan te verliezen, angst voor inflatie, angst voor het onbekende, angst om besluiten te nemen, angst voor buitenlanders, angst voor binnenlanders), ervoor kiest om open minded te zijn en op 13-14-15-16 juli naar Lichtenvoorde komt om samen een geweldig feest te vieren.

Zwarte Cross 2017; 13-14-15-16 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl