Foto: PR |

Bieb biedt hulp bij het digitaler worden

OOST GELRE – De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer wordt aan de burger gevraagd om zaken digitaal te regelen. Het aanvragen van toeslagen, het regelen van een verlenging van je rijbewijs, contact leggen met je huisarts of ziekenhuis. Maar wat als je niet zo digivaardig bent? De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt graag hulp in de vorm van cursussen, workshops en spreekuren.

Digitaal cursusaanbod
Er worden verschillende cursussen in de Bibliotheken in de Oost-Achterhoek georganiseerd: Computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij er hulp geboden wordt bij zaken waarvoor je een DigID nodig hebt), Digitaal Gezond (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn), Digitheek (korte workshops over uiteenlopende onderwerpen), maar ook spreekuren waarbij je met een gerichte vraag terecht kunt bij een medewerker. Meer informatie hierover is te vinden op: www.oostachterhoek.nl/cursussen. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden ook terecht in de bibliotheekvestigingen, waar een handige folder met informatie en het programma klaarligt en waar medewerkers meer informatie kunnen verstrekken.

Cursussen en workshops Oost Gelre
In de gemeente Oost Gelre starten op de volgende momenten cursussen:
8-11, 18.45 uur, Lichtenvoorde: Klik & Tik voor echte beginners
8-11, 20.30 uur, Lichtenvoorde: Klik & Tik voor iets gevorderden
10-11, 15.00 uur, Groenlo: Klik & Tik voor echte beginners
10-11, 9.30 uur, Lichtenvoorde: Digisterker, omgaan met de sites van de overheid
26-11, 14.00 en 15.30 uur, Lichtenvoorde: 3D printen (kerstballen en kerstornamenten)

Gratis cursussen
Cursussen zijn gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Niet-leden betalen €60,00 voor één cursus, of worden alsnog lid voor €55,00 (met gebruik van alle dienstverlening, incl. onbeperkt aantal cursussen).
De workshops Digisterker zijn voor iedereen gratis.

Opgave
Aanmelden voor één van de cursussen of workshops kan via www.oostachterhoek.nl/cursussen, of via 088-0062929.


Dit bericht is 1313x gezien