3e Voorronde Rabo On Stage On Tour in Lochem


LOCHEM – Rabo On Stage is hét Open Podium van de Achterhoek. In deze derde editie gaat het Open Podium op tour langs drie theaters. De derde (en laatste) voorronde met aanstormend regionaal talent is te zien op vrijdag 26 februari aanstaande in Schouwburg Lochem.

Initiatief
Theater De Storm Winterswijk, Theater Hanzehof Zutphen en Schouwburg Lochem presenteren i.s.m. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een groots opgezet Open Podium. Hiermee bieden zij aanstormend talent de mogelijkheid om op te treden in een theater en om zijn of haar vakkennis te vergroten in een professionele omgeving. Meer dan 50 acts meldden zich hiervoor aan. Hiervan zijn er 18 geselecteerd die mogen deelnemen aan één van de voorrondes.

Theaters
In alle drie de theaters vindt een voorronde plaats. Per voorronde is er ruimte voor zes acts. Twee hiervan gaan door naar de finale die op za. 28 mei in Theater Hanzehof in Zutphen plaatsvindt.
De eerste voorronde was op za. 23 januari in Zutphen. De 13-jarige zangeres Sterre Koning en de band Room for the Third uit Warnsveld werden door de jury gekozen om door te gaan naar de finale.
Op za. 6 februari vond de tweede voorronde plaats in Theater De Storm in Winterswijk, hier werden de band The Details uit Zieuwent en het duo Marise & Hidde uit Baak beloond met een finaleplek.

Aanstaande vrijdag strijden in Schouwburg Lochem de volgende acts om de laatste twee finaleplekken.

De optredende acts op vr. 26 februari in Schouwburg Lochem zijn:
De Hanzestadband uit Zutphen e.o. – Bigband
Mart Hillen uit Lichtenvoorde – Sologitarist
Erik Knoef uit Vorden – Cabaretier
Music Maatje uit Zelhem – Zangduo
Ellis Schutten uit Harreveld – Zang met pianobegeleiding
One Night Riders uit Zutphen – Muziekduo

De voorronde start om 19.30 uur. De jury bepaalt welke deelnemers er met hun act door mogen naar de finale.

Jury en presentatie

De jury bij deze derde voorronde bestaat uit Juul Diteweg (directeur ArtEZ Hogeschool voor de kunsten), Ton Tijdink (redacteur en eindredacteur Achterhoek bij De Gelderlander) en Ida Meerdink (Radiopresentatrice RTV Slingeland, zangers in diverse bands en Hoofd Programmering Openluchttheater Eibergen). De presentatie van Rabo On Stage is in handen van Arno van der Heyden, actief als cabaretier, chansonnier, presentator, acteur en schrijver.

Kaarten
Entreebewijzen voor Rabo On Stage zijn te verkrijgen bij het bespreekbureau van Schouwburg Lochem. Geopend en telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling. Telefoon 0573 – 250051. Via de website www.schouwburglochem.nl kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen. Kaartprijs € 7,50.

Voor meer informatie en de deelnemers uit de andere voorrondes kunt u terecht op
www.onstage-achterhoek.nl