Afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland zoekt vrijwilligers

Deel dit bericht

Maatschappelijk betrokken. Meebouwen aan een maatschappij waarin dementie een plek heeft en er aandacht is voor mensen met dementie en hun naasten. Het zijn doelstellingen van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland. Zij zoekt vrijwilligers om de werkgroepen die zich op verschillende activiteiten inzetten, te versterken.

Dementie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Iedereen heeft ermee te maken. Misschien omdat een naaste Alzheimer heeft, of omdat de mevrouw in de rij bij de kassa moeite heeft met afrekenen, omdat zij het geld niet meer begrijpt.

Verschillende activiteiten en functies
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland is actief op verschillende terreinen. Rondom de vijf Alzheimer Cafés zijn de werkgroepen in touw om de café-avonden te organiseren. Gespreksleiders leiden de avond of ochtend, gastvrouwen verwelkomen de gasten en voorzien hen van koffie of thee en staan klaar bij de informatietafel met folders en boeken over dementie.

Voorlichters worden regelmatig uitgenodigd op themabijeenkomsten van andere organisaties om te spreken over de ziekte van Alzheimer en dementie. Belangenbehartigers schuiven aan bij beleidsmakers van zorginstellingen, zorgverzekeraars en gemeenten om op te komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten.

PR-medewerkers zijn actief in o.a. de communicatie en (sociale) mediacontacten voor de Alzheimer Cafés.

De Alzheimer Cafés, PR en communicatie, voorlichting en belangenbehartiging worden op afstand gecoördineerd door een bevlogen bestuur.

Binnen al deze functies is veel collegialiteit te vinden, maar ook zelfstandigheid in het invullen van de taken. De tijdsinvestering is afhankelijk de functie, de eigen mogelijkheden en in overleg met het bestuur en/of de werkgroep.

De volgende taken en functies zijn beschikbaar:

  • Bestuurslid voorlichting
  • Belangenbehartigers voor de verschillende gemeenten van de afdeling
  • PR en communicatiemedewerkers voor het Alzheimer Café Lochem, Berkelland en Lichtenvoorde
  • Voorlichters (niet regiogebonden)
  • Gespreksleiders (Alzheimer Café Zutphen)
  • Gastvrouwen voor de verschillende Alzheimer Cafés

Bij interesse kunt u contact opnemen met de secretaris van de afdeling op telefoonnummer 06-13514411 of kijk op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland.


Dit bericht is 3x gezien