Alzheimer Café Lochem wijzigt van opzet vanaf januari


LOCHEM – Het Alzheimer Café in Lochem zal vanaf januari 2018 weer maandelijks plaats gaan vinden bij Eetcafé Scholten in Lochem.

Afgelopen jaar is voor een andere opzet gekozen, waarbij het Alzheimer Café eens per twee maanden op een wisselende locatie in een zorginstelling werd georganiseerd. Dit blijkt niet volledig aan te sluiten bij de behoeftes van de mensen die met dementie te maken hebben. Daarom is nu weer gekozen voor een maandelijkse opzet; een opzet die landelijk veel geïnteresseerden trekt naar de Alzheimer Cafés om informatie over dementie en alles wat daarbij komt kijken uit te wisselen.

De betrokken vrijwilligers staan maandelijks op de tweede vrijdagochtend van de maand klaar om mensen te ontvangen met een kop koffie of thee. Het eerste kopje is gratis.

Gespreksleiders geven informatie over het thema van de ochtend en kondigen de gastspreker aan. Afhankelijk van het thema, zijn die gastsprekers ervaren professionals of ervaringsdeskundigen die informatie over dementie geven, of over onderwerpen die veel mensen herkennen als zij te maken krijgen met dementie. Het is ook mogelijk om in gesprek te gaan met elkaar, de vrijwilligers of de sprekers.

Bezoeken aan het Alzheimer Café zijn altijd gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Iedereen is welkom.

Wanneer: iedere 2e vrijdagochtend van de maand
Waar: Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 in Lochem
Hoe laat: van 10.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur)

Daarnaast zijn er een drietal thema-avonden verspreid over het jaar in ’t Stadshuus te Lochem. Deze worden in de regionale kranten aangekondigd. Deze avonden zijn van 19.30 uur tot 21,00 uur, met een inloop vanaf 19.00 uur.


Vrijwilliger PR gezocht

Om de activiteiten en nieuwsberichten voor Alzheimer Café Lochem op te maken en te verspreiden, zoekt afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland een vrijwilliger die dit zou willen doen voor het Alzheimer Café in Lochem. Dit vrijwilligerswerk kan vanuit huis worden gedaan en tijd is zelf in te delen. Regelmatig contact met de werkgroep van het Alzheimer Café zorgt voor fijne collegiale contacten. Daarnaast zijn er korte lijnen met het bestuur van de afdeling en zijn er mogelijkheden voor het volgen van trainingen en uitwisseling van kennis en contacten. Bij interesse kunt u contact opnemen met Truus Grijzen, tel. 0573 253826 of e-mail truus@grijzen.nl.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411