Bijzonder concert bij de Kerk

WINTERSWIJK – Joy Division werd eind 1976 opgericht in Manchester. Hun eerste album, ‘Unknown Pleasures’ (1979) had een typisch atmosferisch geluid. Dit lag, behalve aan het minimalistische spel van de bandleden, in belangrijke mate aan de manier waarop producer Martin Hannett de muziek vastlegde. Ook de typische teksten van Ian Curtis, waarin verval, angst, woede en eenzaamheid terugkerende thema’s zijn, worden kenmerkend voor de band. Bekende Joy Division-nummers zijn ‘Love will tear us apart’, ‘Digital’, ‘Transmission’, ‘Isolation’ en ‘She’s Lost Control’.

Joy Division Undercover is een tribute band met Erny Green en Henk Koorn (Hallo Venray) en Gerald Roerdinkveldboom. Na hun succesvolle tour in het voorjaar nu opnieuw de zalen in! Op zondagmiddag 5 oktober zijn ze te horen in de zaal van café de Kerk aan de markt in Winterswijk. De zaal gaat om 16:30 uur open en de heren zullen vanaf een uurtje of 5 het podium betreden.

De cover-band Joy Division Undercover brengt je weer terug naar de goeie oude tijd van de Britse postpunkgroep met hun langzame en melancholische muziek. Het zal dan misschien even voelen alsof Ian Curtis nog onder ons is. Deze band speelde vroeger als Closer to Curtis en heeft onder andere Henk Koorn van Hallo Venray in de gelederen. Om vast in de stemming te komen neem eens een kijkje op:

Kaarten in de voorverkoop € 5,00. Aan de bar van café de Kerk of via satc@chello.nl Kaarten aan de deur: € 7,50