Buurtbewoners organiseren remwegdemo in Barchem

BARCHEM – Op 14 juni a.s. organiseren buurtbewoners uit de Larikslaan en Beukenlaan, samen met de gemeente Lochem en Veilig Verkeer Nederland een remwegdemonstratie. Met deze actie willen de bewoners aandacht vragen voor de snelheidslimiet in de buurt. Wethouder De Haan geeft om 13.00 uur in de Larikslaan het startschot voor de remwegdemonstratie.

Remwegdemonstratie
Buurtbewoners uit de Larikslaan en Beukenlaan zijn samen met de gemeente Lochem en Veilig Verkeer Nederland aan de slag gegaan om de verkeersveiligheid in de buurt te verbeteren. Eén van de acties is het organiseren van deze remwegdemonstratie. Met een remwegdemonstratie wordt letterlijk duidelijk wat snelheid betekent voor je remweg. De actie beoogt verkeersdeelnemers bewust te maken van de remweg en wat dat betekent voor het aanpassen van de snelheid. Daarnaast ontvangen ouders/verzorgers van leerlingen van de Barchschole remwegkaartjes met informatie over de mogelijke gevolgen van het overschrijden van de snelheidslimiet.

Aandacht voor snelheid
Reden voor deze acties is dat buurtbewoners uit de straten Larikslaan en de Beukenlaan zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Hoewel er een 30 km/uur snelheidslimiet in de buurt geldt, houden automobilisten zich (onbewust) niet aan de snelheid. Net iets te hard rijden lijkt niet erg. Toch is de kans op een ongeluk veel groter als je een paar kilometer te hardt rijdt en kan het al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker in de bebouwde kom waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers.

Het initiatief voor de wijk- en buurtaanpak komt van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROV Oost-Nederland). Zij is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen ze de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Zij richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis!

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft het Participatiepunt, een online platform waar bewoners meldingen van verkeersonveilige situaties kunnen maken die zij ervaren in hun directe woonomgeving. Om deze vervolgens op basis van advies van VVN in constructief overleg met de gemeente op te lossen. Het meest gemelde verkeersprobleem is een te hoge snelheid. VVN heeft daarom besloten om buurtbewoners behalve het Participatiepunt ook buurtacties aan te bieden. Eén van deze buurtacties is de Remwegdemo. De VVN Remwegdemo heeft tot doel bewoners te laten zien wat snelheid doet!

Voor een optimale verkeersveiligheid maken kwalitatief en goed onderhouden materiaal het verschil in remweg. Veilig Verkeer Nederland werkt voor de uitvoering van de VVN Remwegdemo’s dan ook nauw samen met gewaardeerde partners Ford Nederland en Michelin.Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.