Cabaretier begeleidt ensemble tijdens kasteelconcert


VORDEN – Op zondag 23 november om 15:00 uur, vindt op Kasteel Hackfort in Vorden een heel bijzonder concert plaats van het Melpomene ensemble en cabaretier/dichter Bernhard Christiansen. Er zal muziek klinken uit de Franse en Italiaanse barok van componisten als Couperin, Lully en Corelli. Bernhard zal op zijn eigen licht absurd-droge manier de strijd tussen de Italiaanse en Franse smaak in de barok verduidelijken. Hierdoor wordt de historische context op een unieke manier sprekend voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen zich bij Natuurmonumenten nog aanmelden dit concert bij te wonen.

Bernhard Christiansen treedt regelmatig op als ‘ontregelaar’/cabaretier en is ook dichter. Hij won onder andere in 2007 het NK poetry-slam. Het Melpomene ensemble bestaat uit sopraan Marieke Steenhoek, die in 2006 het Deutekomconcours won en in 2008 haar debuut maakte als soliste bij het Concertgebouworkest, en daarnaast uit de instrumentalisten Sascha Mommertz en Gudrun Herb op blokfluit en traverso, Jan Kleinbussink op klavecimbel en Marike Tuin op viola da gamba en barokcello. De instrumentalisten zijn allen specialist in de authentieke uitvoeringspraktijk en zijn/waren werkzaam aan de conservatoria van Den Haag en Tilburg en in ensembles als het Amsterdam Baroque Orchestra en Combattimento Consort Amsterdam.

Kom en geniet van dit concert in het schitterende kasteel Hackfort in Vorden (ten oosten van Zutphen). De entree bedraagt voor leden van Natuurmonumenten € 20,00 en voor niet leden € 25,00.

Kaarten zijn te reserveren via www. natuurmonumenten.nl en Natuurmonumenten ledenservice 035-6559911. Locatie: Kasteel Hackfort, Baakseweg 8, 7251RH te Vorden. Aanvang 15:00 uur.

Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Inmiddels onderhoudt en beschermt de natuurorganisatie zo’n 1700 cultuurhistorische gebouwen, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Ook bruggen, bijzondere hekken, tuinbeelden en boomgaarden behoren tot het cultureel erfgoed, in totaal staan er bijna 3500 bouwwerken in de gebieden van Natuurmonumenten, 500 daarvan bezitten een monumentale status.