‘Computerkunst’ bij BIEBlab Kunstwijs

Deel dit bericht

OOST ACHTERHOEK – Op woensdag 7 en woensdag 14 april organiseert BIEBlab Kunstwijs twee online workshops. Deze interactieve workshop staat in het teken van ‘Computerkunst’. Aanmelden is mogelijk op www.oostachterhoek.nl/BIEBlab. Deelname is gratis, maar wees er snel bij, want er is plek voor 10 deelnemers per bijeenkomst.

Computerkunst maken – patronen en klonen
Wanneer je zelf een kunstwerk maakt, gebruik je misschien verf en kwast, of papier en lijm, maar een computer kan ook kunst maken. Dat doet hij met behulp van code, en met behulp van jou! Jij programmeert en de computer maakt er een kunstwerk van. Maar je kunt de computer niet precies vertellen wat hij moet doen. Dus uitproberen maar!

Samenwerking Bibliotheek en ‘Muziek en Kunstwijs’
Bijna wekelijks worden er voor kinderen uit groep 5 t/m 8 in drie vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab Kunstwijs georganiseerd. De ene keer verzorgt ‘Muziek en Kunstwijs’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Als de activiteit in verband met de coronamaatregelen niet in een Bibliotheek kan plaatsvinden, wordt het online georganiseerd.