Dag van het Literatuuronderwijs

7

Op dinsdag 11 november vindt de Dag van het Literatuuronderwijs plaats, het grootste symposium voor iedereen die zich bezighoudt met literatuureducatie. Sprekers dit jaar zijn o.a. Arnon Grunberg, Aidan Chambers, Joke van Leeuwen, Annejet van der Zijl, Thomas Vaessens en Geert Buelens. Kaarten voor toegang tot de Dag van het Literatuuronderwijs (inclusief lunch, deelnamecertificaat en toegang tot het Handboek Literatuuronderwijs 2015-2016) zijn beschikbaar in de webshop voor € 225,- incl. btw. Studenten volgen een speciaal programma voor € 49,95 incl. btw.

Lijst of lezer
Het thema van de dag is ‘Lijst of lezer’. Welke plek krijgt de leeslijst binnen het literatuuronderwijs? Is hij leidend omdat cultuuroverdracht centraal staat? Of op de achtergrond omdat de jonge lezer eerst aansluiting bij zijn belevingswereld zoekt in zijn literaire ontwikkeling? Auteurs, professionals uit het literatuuronderwijs en wetenschappers buigen zich over deze en andere vragen. U krijgt gerichte en praktische informatie aangereikt en u kunt uw mening en ervaringen uitwisselen met vakgenoten.

Programma
Het actuele programma staat op www.dagvanhetliteratuuronderwijs.nl. Voor docenten op alle onderwijsniveaus zijn er workshops, masterclasses en lezingen. Daarbij kunnen bezoekers kiezen uit onderwerpen als poëzie, non-fictie, graphic novel, literatuurgeschiedenis en de leesomgeving.

Professionaliseringsbudget
De overheid vindt professionalisering en digitalisering in het onderwijs belangrijk. In de CAO van het voortgezet onderwijs is bepaald dat alle docenten de beschikking hebben over een vrij te besteden professionaliseringsbudget van € 600,-. Deelname aan de Dag van het Literatuuronderwijs kost € 225,-, voor docenten en  € 49,95 voor studenten. Kaarten zijn beschikbaar in de webshop.

Over de Dag van het Literatuuronderwijs
De Dag van het Literatuuronderwijs is het grootste symposium voor iedereen die zich bezighoudt met literatuureducatie. Bezoekers krijgen gerichte en praktische informatie aangereikt en kunnen hun mening en ervaringen uitwisselen met vakgenoten. Meteen toepasbare lesideeën en doorlopende verdieping vindt zijn na afloop terug te vinden in het Handboek Literatuuronderwijs 2015–2016.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je sturen naar redactie@streekgids.nl