Dubbelconcert in Schiller.

AALTEN – De band Lemon zal op zaterdag 11 oktober een daverend concert geven in oerkroeg Schiller met in het voorprogramma de Doetinchemse formatie “I Am Blazing Lights”. Lemon houdt van de groovy MADchester sound, waarin eind jaren tachtig, begin jaren negentig Rock met Dance werd gemixt. De sound van bijvoorbeeld The Stone Roses, Happy Mondays, Primal Scream en The Charlatans. Het is dan ook geen toeval dat de band eind 2010 in De Melkweg het voorprogramma van The Charlatans verzorgde, eind 2011 een aftershow deed voor Primal Scream in Paradiso en dat VPRO’s 3voor12 schreef: Lemon houdt de Mancunian spirit in ere.

Hun nieuwste CD, getiteld “NEDchester”, verscheen in januari 2011 en is erg goed ontvangen. OOR stelt dat Lemon op de beste momenten niet onder doet voor Stone Roses en Happy Mondays. De recensent pinkt op dit momenten zelfs stiekem een traantje weg. Festivalinfo noemt de CD “vreselijk verslavend” en waardeert NEDchester met 4 uit 5 sterren. De recensent meent dat de sound van Lemon minder met Stone Roses en Happy Mondays te maken heeft en denkt eerder aan MGMT. “Maar Lemon weet toch vooral een eigen geluid neer te zetten”, concludeert hij. Dagblad De Stem schrijft “NEDchester is erg leuk. Lemon maakt eigenlijk precies die leuke muziek uit de hoogtijdagen van die bands. Bovendien schrijft dit kwartet ook gewoon mooie liedjes. Surf’s up!”

“I Am Blazing Lights” is een Indie/Post-punk band begonnen in januari 2012 te Doetinchem. Met invloeden uit zowel de New Wave van de jaren ’80, als de moderne Indie scene probeert “I Am Blazing Lights” zich met onverwachte riffs en wendingen in een melodieuze klank te onderscheiden. De grote inspiratiebronnen zijn: “The Cure”, “The Chameleons”, “The Smiths”, “The Pigeon Detectives” en “Interpol”. Van “I Am Blazing Lights” is een energiek en krachtig optreden te verwachten. De motivatie om hoger op te komen in de muziek wereld vindt onder andere zijn oorsprong in het veelvuldige optreden. Zo stond “I Am Blazing Lights” eind juni 2013 in de grote zaal van de Melkweg in Amsterdam tijdens de landelijke finale van Emergenza.

Het optreden zal om 22:30 beginnen en de entree is vrij.

Dit bericht is 176x gezien